Merkez Bankası Faiz Koridorunu Kurul Toplantısında Gündeme Alacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Merkez Bankası Faiz Koridorunu Kurul Toplantısında Gündeme Alacak

15.07.2013 11:18

TCMB Başkanı Başçı: "Faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacaktır" " Merkez Bankasınca ihracatçılarımıza Türk Eximbank aracılığıyla sağlanmakta olan reeskont kredilerinin limiti iki katına çıkarılacaktır"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, "Faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacaktır" dedi.

TCMB Başkanı Erdem Başçı yaptığı yazılı açıklamada, küresel düzeyde para ve maliye politikalarına ilişkin belirsizliklerin ve bunların yol açtığı oynaklığın yakın dönemde artış gösterdiğini belirterek, TCMB'nin bu gelişmenin Türkiye'de fiyat istikrarını ve finansal istikrarı bozmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Başçı, bu doğrultuda faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adımın 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacağını aktardı.

Merkez Bankasınca ihracatçılara Türk Eximbank aracılığıyla sağlanmakta olan reeskont kredilerinin limitinin iki katına çıkarılacağını bildiren Başçı, "Bu yolla ihracatımıza daha fazla destek sağlanırken aynı zamanda net rezerv biriktirme hızımız artırılmış olacaktır" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası Faiz Koridorunu Kurul Toplantısında Gündeme Alacak - Son Dakika


Advertisement