Merkez'in Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Merkez'in Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Düşürdü

Merkez\'in Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Düşürdü

Merkez Bankası'nın gece yarısı kararıyla faiz oranlarını arttırması, altın fiyatlarında da düşüşe neden oldu. Çeyrek 155 liradan alıcı buluyor.

29.01.2014 12:34  Güncelleme: 13:18

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ara Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarında güçlü bir artışa gitmesinin ardından sert bir şekilde düşerek 2,1735'e kadar gerileyen dolar/TL yeniden 2.23'ün üzerine çıktı. Yüksek seviyeden gelen satışlarla yeniden zayıflayan dolar 2,2250 civarında seyrediyor.

ÇEYREK 1 GÜNDE 7 LİRA DÜŞTÜ

Öte yandan faiz kararının ardından altın fiyatları da düşüşe geçti. Dün akşam saatlerinde 162 liradan alıcı bulan çeyrek altın, Merkez Bankası'nın kararı sonrası 155 lira seviyelerine kadar geriledi.

EKONOMİSTLER İYİMSER

Ekonomistler altındaki bu düşüşün kısa süreceği görüşünde. Yatırım uzmanları kısa süreli dalgalanmanın ardından altındaki yükselişin devam edeceği konusunda hemfikir.

GÜNGÖR URAS, FAİZ KARARINI YORUMLADI

Türkiye'de ekonomi konusunda anlaşılır bir dil kullanan Milliyet yazarı Güngör Uras da konuk olduğu programda Merkez Bankası'nın faiz kararını şöyle özetledi: "Ayşe Hanım'a gelecek faturalar mevduattan sağlayacağı ufak farkı çok çok yiyecek. İş aleminin, tüketicilerin borçları var. Bütün bunların faiz oranları yükselecek. İş aleminin kredi borçları var bunlara yük gelecek. Türk ekonomisinde önemli bir faiz yükü çıkacak. En büyük borçlu devlet. Hazine kağıtlarında da faiz yükselecek. Bunun bankalar üzerinde de etkisi olacak. Bankalar faiz yükseldi diye çok mutlu olamayacaklar çünkü bankaların portföyünde hazine senedi var. Hazine kağıtlarının güncel faizi yükseldiği zaman eskiye dönük kağıtların stok fiyatlarında zarar ortaya geliyor. Türkiye'de yeni bir oluşuma yol açıyor bu faiz yükü. Fiyatlarda artış olacak Ayşe Hanım Teyze'nin aldığı her şeyin fiyatları yükselecek özellikle enerjide."

Altın fiyatlarında son durum;


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Merkez'in Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandaş: Şöyle özetliyelim ozaman reis çıkıp ben bu savaşı kaybettim bir yanlış anlaşılma oldu hocamdan özür dilerim deyip barış elini uzatıp tansiyonu düşrmesi lagzım ozaman dolarda düşer faizde düşer biz atandaşın kazık acısı biraz azalır 3 6 Yanıtla

Advertisement