Mısır Cumhurbaşkanı, ticaret projesi için Dünya Bankası ile kredi anlaşması onayladı - Son Dakika
Ekonomi

Mısır Cumhurbaşkanı, ticaret projesi için Dünya Bankası ile kredi anlaşması onayladı

Mısır Cumhurbaşkanı, ticaret projesi için Dünya Bankası ile kredi anlaşması onayladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Kahire ile İskenderiye arasındaki ticareti geliştirmeyi amaçlayan bir lojistik projesi için Dünya Bankası ile 400 milyon ABD doları tutarındaki kredi anlaşmasını onayladı. Proje, demiryolu sektörünün yenilenmesini, proje uygulamasını, özel sektörün katılımını ve Mısır demiryolu altyapısının kullanımı için şeffaf bir ücret toplama planının geliştirilmesini kapsıyor.

22.09.2023 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Kahire'den çeşitli görüntüler

2. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin çeşitli görüntüleri

3. Mısır'daki tren ve demiryollarından çeşitli görüntüler

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Kahire ile İskenderiye arasındaki ticareti geliştirmeyi amaçlayan bir lojistik projesi için Dünya Bankası ile 400 milyon ABD doları tutarındaki kredi anlaşmasını Perşembe günü onayladı.

Anlaşma şartlarına göre söz konusu tutar, projenin finansmanını desteklemek üzere ihtiyaç halinde diğer para birimlerine dönüştürülebilecek.

Proje, demiryolu sektörünün yenilenmesini, proje uygulamasını, özel sektörün katılımını, demiryolu sektörü reformunu ve Mısır demiryolu altyapısının kullanımı için şeffaf bir ücret toplama planının geliştirilip benimsenmesini kapsıyor.

Proje ayrıca demiryolu ağının genişletilmesini, demiryolu sinyal sistemlerinin modernizasyonunu ve Büyük Kahire bölgesi etrafında bir demiryolu şubesi oluşturmak için belirli hatların güncellenmesini de içeriyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kahire'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Mısır Cumhurbaşkanı, ticaret projesi için Dünya Bankası ile kredi anlaşması onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement