Moda'da 30 Milyon Dolarlık Beklenti - Son Dakika
Ekonomi

Moda'da 30 Milyon Dolarlık Beklenti

Moda\'da 30 Milyon Dolarlık Beklenti

19. Başkent Moda Günleri'ne, 23 Ülkeden 100'e Yakın Yabancı Hazır Giyim Sektörü Temsilcisi Katılacak. Bu Sayede 30 Milyon Dolarlık Bir İhracat Bağlantısı Gerçekleştirilecek.

07.03.2010 01:46

19. Başkent Moda Günleri’ne, 23 ülkeden 100’e yakın yabancı hazır giyim sektörü temsilcisi katılacak. Bu sayede 30 milyon dolarlık bir ihracat bağlantısı gerçekleştirilecek.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Türkiye’nin en büyük moda organizasyonuna başta Rusya, Cezayir, Romanya, İran, Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan, Lübnan, Suriye olmak üzere 17 ülkeden hazır giyimcilerin misafir olacağını kaydetti. Başkent Moda Günleri’nin gelecek yıllarda Avrupa çapında bir organizasyon olmaya aday olduğunu ifade eden Karakuş, “Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın da desteği ile 30 milyon dolarlık bir ihracat bağlantısı gerçekleştirmeyi bekliyoruz” dedi.

Dünyada moda üretmeliyiz

Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün dünyada moda üreten bir konuma getirilebilmesi için sadece ünlü moda fuarlarına gitme ve markaları pazarlamanın yetmediğini belirten Karakuş, şunları kaydetti: “Artık müşterilerimizi, Türkiye’de gerçekleştireceğimiz büyük organizasyonlara çekmemiz lazım. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bu yeni anlayışı desteklemesinden mutluluk duyuyorum. Ancak Türk Hava Yolları’nın hala Ankara’dan direkt uçuş koymamasına bir anlam veremiyorum. Yabancı konukları İstanbul üzerinden Ankara’ya getirmek rahatsız edici bir durum.”

YARIN BAŞLIYOR

Yasİn Soy organizatörlüğünde gerçekleştirilecek Başkent Moda Günleri, yarın Sheraton Otel’de yapılacak. Etkinlik çerçevesinde düzenlenecek defilede, Azra Akın, Çağla Şikel, Şenay Akay, Ece Gürsel, Tuba Özay, Irmak

Atuk, Seda Ertan, Zainab Şerif, Alona Kral, Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, Songül Erol, Beril Kayar, Eda Sedalı, Alfina, Elif Ece Uzun, Sinem Sülün, Yelda Kara, Nur Gümüşdograyan, Tuğçe Sarıkaya, Çiğdem Büyükköprü, Lacika Scott gibi ünlü mankenler podyuma çıkacak.

Belediyelerin gayrimenkul satışları

Yenİmahalle Belediye Başkanlığı, Macunköy iş merkezinde 12 adet dükkan  ile 2 adet soğuk hava deposunu satacak. İhale, 18 Mart 2010 tarihinde saat 14.00’te Yenimahalle Belediye  Başkanlığında açık teklif artırma usulü ile yapılacak. Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Virancık ve Ballıkpınarı mahallelerinde yer  alan 18 adet arsayı satacak. Mülkiyeti Gölbaşı Belediye Başkanlığına ait 18 adet parselin satışı, açık  teklif usulü ile 18 Mart 2010 Perşembe günü saat 14.00’te belediyede yapılacak. Katılımcılar şartnameyi, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden satın  alabilecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Moda'da 30 Milyon Dolarlık Beklenti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement