Murdoch: Yahoo ile 'Şimdilik' İlgilenmiyorum - Son Dakika
Ekonomi

Murdoch: Yahoo ile 'Şimdilik' İlgilenmiyorum

Murdoch: Yahoo ile \'Şimdilik\' İlgilenmiyorum

Microsoft'un Yahoo'ya Yaptığı 44.6 Milyar Dolarlık Teklifin Ardından, Dünyanın En Büyük Medya Patronlarından Rupert Murdoch'ın da Yahoo İçin Teklif Vereceği Yönündeki Haberler Yeni Bir Şaşkınlık Yaratırken, Murdoch Spekülasyonları Yalanladı.

06.02.2008 02:32

Microsoft'un Yahoo’ya yaptığı 44.6 milyar dolarlık teklifin ardından, dünyanın en büyük medya patronlarından Rupert Murdoch’ın da Yahoo için teklif vereceği yönündeki haberler yeni bir şaşkınlık yaratırken, Murdoch spekülasyonları yalanladı.

Kesinlikle Yahoo’ya teklif vermeyeceklerini söyleyen Murdoch, "Sadece şu aşamada ilgilenmiyoruz" diyerek, başka bir aşamada ilgilenebileceklerinin ilk sinyalini de vermiş oldu. Yazılım devi Microsoft’un Yahoo’ya yaptığı teklifin teklifin ardından Murdoch’un sahibi olduğu News Corporation potansiyel rakip taliplerden biri olarak görülmüştü.

GERÇEK RAKİP OLURUZ: İş ve internet dünyasında Microsoft’un Yahoo teklifinin Google hedef aldığı ilk günden itibaren konuşulurken, Google kaygı duyduğunu dile getirmişti. Google’ın, birleşmeye karşı yaptığı açıklamalar ve Yahoo’nun Google ile ittifak kurmak istediği yönünde çıkan haberler Microsoft’u kızdırmıştı. Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, Yahoo’nun sadece Microsoft ile anlaşma yapması halinde Google’a gerçek bir rakip olacağını söylemişti. İnternet arama motoru alanında kimse Google’la yaklaşamazken, Microsoft Yahoo ile birleşme yaparak ikinciliği hedefliyor. Steve Ballmer, Google’un iddialarının aksine birleşmeyle online reklamcılıkta daha rekabetçi bir durumun ortaya çıkacağını söyledi.

YAHOO KİMİ SEÇER: Yahoo’nun Microsoft’tan gelen satın alma teklifini geri çevirmek için Google ile işbirliğine gitmeyi düşüneceği, şirkete yakın kaynaklara dayandırılarak Amerikan basınında yer aldı. Bir anda pekçok talip ile karşılaşan Yahoo’nun Microsoft’u mu, Yahoo’yu mu yoksa Murdoch gibi bir alıcıyı mı tercih edeceği büyük bir merakla bekleniyor. Yahoo hangi talibi seçerse seçsin, diğer taliplerin monopoli iddiasıyla rekabet otoritelerine gideceği açık. Murdoch’un News Corp’u dışında Time Warner, AT&T ve Comcast adı geçen diğer talipler arasında yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Murdoch: Yahoo ile 'Şimdilik' İlgilenmiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement