MÜSİAD yönetiminden Karabük'e 700 istihdamlı 100 milyon TL'lik yatırım - Son Dakika
Ekonomi

MÜSİAD yönetiminden Karabük'e 700 istihdamlı 100 milyon TL'lik yatırım

MÜSİAD yönetiminden Karabük\'e 700 istihdamlı 100 milyon TL\'lik yatırım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanımız Cengiz Ünal ve yönetimi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Merkez yöneticileri ile Genel Merkezde bir araya geldi.

18.03.2022 19:40  Güncelleme: 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanımız Cengiz Ünal ve yönetimi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Merkez yöneticileri ile Genel Merkezde bir araya geldi.

Genel Başkan Asmalı ve Genel merkez yöneticileri ile birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Cengiz Ünal, yönetim olarak Karabük'te yaptıkları çalışmaları aktararak, güçlü bir irade ile geleceğe dönük projeleri masaya yatırdıklarını söyledi.

Başkan Ünal, MÜSİAD tarafından 2022 yılı ülke genelinde 25 milyar TL'lik yatırımla 25 bin istihdam kapsamında Karabük'ün yer aldığını anımsatarak, "Bu kapsamda MÜSİAD Karabük Şube yönetim kurulu olarak yapacağımız yatırımları anlattık. 100 milyon TL üzerinde yatırım çalışmalarımızla birlikte kentte yaklaşık 600 - 700 kişilik bir istihdama katkımız olacak. As İnşaat ve Ünal grubunun alüminyum profil üretim tesisi, Çelikoğlu Demirçelikin ilave yatırımları, Esen demir çeliğin bir yatırımları var. Bu başta ilimiz ile birlikte ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Biz büyük bir aileyiz. Karabük sonuçta ihracat bakımında ülke genelinde çok iyi konumda. Yapılacak yeni yatırımlarla ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacağız. Bu yatırımların büyük kısmı bu yıl içinde hizmete girecek. Karabük olarak yatırım ve istihdamın arttırılmasına yönelik ciddi bir katkımız olacak" dedi.

Ünal, görüşmeden karşılıklı memnuniyetle ayrıldıklarını da sözlerine ekleyerek, " Üye kazanımı noktasında iyi bir konumdayız. Hedeflerimiz noktasında iyi bir konuma geldik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Genel Merkezimizin bütün dünyanın her ülkesinde genelinde yetim vakfı çalışmasına Karabük olarak güçlü destek verdiğimizi ifade ettik.

Üniversite sanayi işbirliği konusunda güzel çalışmalarımız var. Yerelde cemiyet, dernekler ve kamu kurumları ile ikili ilişkilerimizin iyi olduğunu belirttik. Yönetime geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmaları aktardık. Yönetimimizin aktifliği ve güçlü irademizin varlığından genel merkezimizin oldukça memnun kaldığını gördük. Göreve geldiğimiz günde ifade etmiştik, kapımız herkese açık. Kavgadan, dedikodudan uzak sadece kentimizin kazanması ve büyümesi adına çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Ünal, ayrıca ziyarette üyelerin istek ve taleplerini de anlattıklarını kaydederek, Genel Başkana ve Merkez Yöneticilerine misafirperverliklerinden dolayı Karabük Şube üyelerimiz adına teşekkür etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi MÜSİAD yönetiminden Karabük'e 700 istihdamlı 100 milyon TL'lik yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement