Rekabet Kurulu'ndan, Bazı Devir İşlemlerine İzin - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu'ndan, Bazı Devir İşlemlerine İzin

Rekabet Kurulu, Infastech Limited'in tam kontrolünün Stanley Black&Decker, Inc Rekabet Kurulu, bazı devir işlemlerine izin verdi.

28.09.2012 16:11

Rekabet Kurulu, Infastech Limited'in tam kontrolünün Stanley Black&Decker, Inc Rekabet Kurulu, bazı devir işlemlerine izin verdi. Rekabet Kurulu'ndan vize alan devir işlemleri arasında Infastech Limited'in tam kontrolünün Stanley Black&Decker, Inc. tarafından devralınması ile Fresenius Kabi AG'nin, Fresenius Kabi Pharmaceuticals Holding Inc. aracılığıyla Fenwal Holdings, Inc. hisselerinin tamamını devralma işlemi de yer aldı.

Buna göre Rekabet Kurulu'nun 28 Eylül tarihli Kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Infastech Limited'in tam kontrolünün Stanley Black&Decker, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verdi. Rekabet Kurul'un izin verdiği işlemler arasında Fresenius Kabi AG'nin, Fresenius Kabi Pharmaceuticals Holding Inc. aracılığıyla Fenwal Holdings, Inc. hisselerinin tamamını devralması Catoni Hava ve Deniz Taşımacılık Ltd. Şti.'nin taşıma işleri organizatörlüğü faaliyetlerine ilişkin varlıklarının bir kısmının Yusen Logistics Co. Ltd. çatısı altında yer alan Yusen Logistics Turkey Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından devralınması;

Ali Nuri Ergün, Uğur Ergün ve Yavuz Ergün'un Trenkwalder VG Güvenlik ve Koruma Hizmetleri A.Ş.'de bulunan yüzde 20 oranında hisselerini devretmeleri işlemi de yer aldı.

Kurul'dan Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 60 oranında hissesinin Beşir Acar tarafından devralınması işlemine de izin çıktı.

-MENFİ TESPİT VE MUAFİYET -

Kurul, BASF Coatings Boya San. ve Tic. A.Ş. ile Riwax Chemie AG. (Ltd.) arasında akdedilen "Münhasır Dağıtım Sözleşmesi" ile BASF Coatings Boya San. ve Tic. A.Ş. ile ASRA Kimyasal Tekstil İnşaat Oto Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında akdedilen "İyi Niyet (Goodwill) Sözleşmesi"ne bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Kurul tarafından, Servier İlaç ve Araştırma A.Ş. ile Beşer Ecza Deposu Tic. ve San. Ltd. Şti., lmtaş Ecza Deposu ve Gereçleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Özsel Ecza Depoları Tic. ve Paz. A.Ş. arasında ayrı ayrı imzalanan "İhale Satış Sözleşmesi"ne bireysel muafiyet tanınması yönünde karar çıktı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan, Bazı Devir İşlemlerine İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement