Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Kışlık Bakımlar Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Kışlık Bakımlar Devam Ediyor

Sarıgöl\'de Üzüm Bağlarında Kışlık Bakımlar Devam Ediyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında kışlık bakımlar yoğun bir şekilde sürüyor. Üreticiler, bağlarda çift sürme, ızgara çekme, gübreleme gibi çalışmalar yaparak yazın kaliteli üzüm elde etmeyi hedefliyor. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı, bağlarda iyi tarım uygulamalarına uyulmasının önemine dikkat çekti ve bölgedeki üzüm bağlarının büyük bir kısmının örtü altına alındığını belirtti.

25.02.2024 11:12  Güncelleme: 11:15

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında hummalı çalışma yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sarıgöl ve çevresinde ilk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte adeta bahar havasının yaşandığı Sarıgöl Ovasında üzüm üreticileri bağlarda çift sürme, ızgara çekme, toprak altı gübre, hayvan gübresi gibi çalışmalar yapıyor. Sarıgöllü üzüm üretici olan Serhat Akkaya, "Bağların bakımları şimdiden çok iyi yapılmalı ki yazın kaliteli üzüm elde edelim. Sarıgöl Ovasında da herkes üzüm bağında dur durak demeden kışlık çalışmaları tamamlamaya çalışıyor." dedi.

Üzüm bağlarının kışlık bakımlarının önemine dikkat çeken Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Her yıl üzüm bağlarımıza itinayla bakıyoruz. Bağlarda bakım yapılırken iyi tarım uygulamalarına uyulması çok çok önemlidir." diye konuştu.

Ülgen, Sarıgöl ve çevresinde 113 bin dekarlık alanda üzüm bağının olduğunu bağların üzüm sezon başında yüzde 80'lik bölümünün örtü altına alındığını sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Kışlık Bakımlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement