Seta'da AK Parti'nin 10 Yılı Değerlendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Seta'da AK Parti'nin 10 Yılı Değerlendirildi

Seta\'da AK Parti\'nin 10 Yılı Değerlendirildi

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) "Ekonomi, Toplum ve Siyaset Alanlarında AK Parti'nin 10 Yılı” başlıklı panel düzenlendi.

19.12.2013 16:36

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) "Ekonomi, Toplum ve Siyaset Alanlarında AK Parti'nin 10 Yılı" başlıklı panel düzenlendi.

SETA Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "AK Parti Dönemi Türkiye Ekonomisi" başlıklı sunumunda, cari açığın Türkiye'nin en önemli kırılganlığı olduğunu söyledi. Türkiye'nin cari açığının en büyük sebeplerinden birinin enerji ithalatı olduğunu ifade eden Karagöl, "240 milyar dolarlık ithalatın 60 milyar doları enerjiye gidiyor" dedi.

Türkiye'nin kişi başına gelir, Gayri Safi Milli Hasıla, kamu maliyesi ve refah gibi temel ekonomik göstergelerde ilerleme kaydettiğini ifade eden Karagöl, tasarruf oranlarının ve Ar-Ge'ye yapılan harcamaların arttırılması gerektiğini kaydetti.

Panelde, Yard. Doç.Dr. Zafer Çelik, "AK Parti Dönemi'nde Türkiye'nin Eğitim Politikaları (2002-2013)" ve Yard. Doç. Dr. Vahap Coşkun ise "AK Parti Dönemi Anayasa Değişiklikleri" başlıklı birer sunum yaptılar. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Seta'da AK Parti'nin 10 Yılı Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement