SGK Muş İl Müdürü kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

SGK Muş İl Müdürü kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi

SGK Muş İl Müdürü kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muş İl Müdürü Nizamettin Recepoğlu, kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi. İşverenlerin sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirerek kayıt dışı personel çalıştırma konusunda uyardı.

24.10.2023 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muş İl Müdürü Nizamettin Recepoğlu, kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi.

İşverenlerin sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirerek kayıt dışı personel çalıştırma konusunda uyardı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nizamettin Recepoğlu, kurum olarak temel amaçlarının işverenlere idari para cezası vermek değil, işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek bu kapsamdaki sorunları en aza indirmek olduğunu söyledi. Kayıt dışı istihdama neden olan birçok etkenden bir tanesinin de çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini yeterince bilmemeleri ve sosyal güvenliğin önemi konusunda yeterli bilinç seviyesine sahip olmamaları olduğunu dile getiren Müdürü Nizamettin Recepoğlu, bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti. Nizamettin Recepoğlu, "Kayıt dışılık ile mücadele araçlarımızdan biri olan denetimin temel amacı işverenlere idari para cezası uygulayarak kurumun gelirlerini artırmak değildir. Kurum, esas olarak işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirmeye çalışmaktadır. Sosyal güvenlik sistemi vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyoekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistemdir" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi SGK Muş İl Müdürü kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement