Dövizin TL karşısında rekor üstüne rekor kırmasının otomotiv piyasasını doğrudan etkilediğini kaydeden UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, yaşanan her durumdan sıfır araç fiyatlarının etkilendiğini bildirdi.
Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 2,17 TL olan ABD dolarının 2,90'ları aştığını anımsatan Pala, "Döviz fiyatlarındaki bu artış ithal araçlara da yansıyor. Özel tüketim vergisi, sıfır araca uygulanan katma değer ve kur eklentisi araç fiyatlarını belirliyor. Kurdaki ciddi yükseliş sıfır otomobil sahibi olmayı oldukça zorlaştırıyor" dedi.
Pala, araç almak isteyenlerin bu dönemde ikinci ele yönelmesinin daha ekonomik olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Dövizdeki artışın sıfır araç fiyatlarını ikiye katlarken, bu zam ikinci el araçlaradaha geç yansıyacak.Ancak Ekim ayında ikinci el otomobil fiyatlarında da ciddi yükseliş bekliyoruz. Araç almak isteyenler ikinci eldeki fırsatı kaçırmamalı."
Son Dakika › Ekonomi › 'SIFIR'I Bırak İkinci Ele Bak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.