Sinpaş GYO Kitabıyla Yol Gösteriyor - Son Dakika
Ekonomi

Sinpaş GYO Kitabıyla Yol Gösteriyor

Sinpaş GYO Kitabıyla Yol Gösteriyor

Sinpaş GYO, meraklısıyla buluşturduğu kitaplar ile iş dünyasının da nabzını tutmaya devam ediyor.

01.03.2012 11:19  Güncelleme: 11:22

Hayata geçirdiği konsept konut projeleri kadar, iş dünyasına yönelik yayınlarıyla da dikkat çeken Sinpaş GYO, bu kez liderlik konusunu gündeme taşıyor. İngiltere'nin en saygın eğitim kurumlarından biri olan Yönetim Enstitüsü (CMI) CEO'su Ruth Spellman'ın kaleme aldığı "Yeni Liderlik" kitabını yönetici ve yönetici adaylarıyla paylaşan Sinpaş GYO, artan küresel rekabette ayakta kalmaya çalışan liderlere yeni fikirler veriyor.

Howard Gardner'ın "Geleceği İnşa Edecek 5 Zihin", Daniel Gilbert'in "Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler", Philip Delves Broughton'un "Harvard Business School'da Size Ne Öğretirler?" ve Philip Kotler'in "Pazarlama 3.0" isimli kitaplarının ardından Sinpaş GYO, yepyeni bir kitapla karşınıza çıkıyor. İngiltere'nin en saygın eğitim kurumlarından biri olan Yönetim Enstitüsü (CMI) CEO'su Ruth Spellman'in yeni ekonomide sürdürülebilir başarının temelini konu aldığı "Yeni Liderlik" kitabı, değişen dünya düzeninde, yeniden yapılanan liderlik kavramına farklı bir bakış açısı getirmesi bakımından da önem taşıyor.

Kitabın yazarı olan Ruth Spellman, "Günümüzde tüm dünyada iş liderleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve politik karar alıcılar yeni koşullara nasıl uyarlanabileceklerini araştırıyorlar. Sürdürülebilir başarılı liderliğin yeni yolları aranıyor. Yeni dünya bu konuda sayısız yeni fırsat sunuyor" derken, bu fırsatlarla ilgili ipuçlarını da kitabının satır aralarında okuyucularıyla paylaşıyor.

İş dünyası için bir kaynak kitap olma özelliğini de taşıyan Yeni Liderlik kitabı içeriğinde, yönetim ve liderlikte yol almak için gerekli değişimleri ele alıyor. Yeni, farklı türde bir iş liderliği ihtiyacının altını çiziyor. Spellman'ın "Toplumun beklenti ve gereksinimlerine yanıt verebilen, çoğu iş liderinin geçmişte dikkate aldığı meselelerden daha geniş bir yelpazeyi kapsayan ve kuruluşun tüm düzeylerindeki insanların üstlenebileceği bir liderlik rolünü destekleyen bir anlayıştır" diyerek açıkladığı Yeni Liderlik kitabı, yeni koşullara uyum sağlamak ve onları birer avantaja dönüştürmek için pratik öneriler de içeriyor. Aynı zamanda yeni dünya düzeninde liderliğin başarısını sürdürebilir kılmak için ulusal, örgütsel ve bireysel yol haritalarını okuyucuya sunarken geçmişteki tüm kuralların değiştiğine ve yöneticilerin artık başka yöntemler bulması gerektiğine işaret ederek, liderlere bu zor yolda ışık tutuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Sinpaş GYO Kitabıyla Yol Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement