KDK, karavan muayene sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi - Son Dakika
Ekonomi

KDK, karavan muayene sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi

KDK, karavan muayene sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi

Bir vatandaşın başvurusunu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu, her yıl muayeneye çağrılan karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi.

10.04.2021 09:41  Güncelleme: 10:24

Çekme karavan sahibi bir vatandaş, iki yılda bir çağrılması gerekirken her yıl muayeneye çağrıldığını, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu ileri sürerek Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuru yaptı. Başvuruyu inceleyen KDK, 750 kilogram ve altındaki karavanların tescil edilmediğini ve muayeneye tabi tutulmadığını ancak 750 kilogram üstündekilerin römork sınıfı içerisinde değerlendirilerek tescile tabi tutulduğunu ve her yıl muayeneye çağrıldığını tespit etti.

Ayrıca, farklı ruhsata sahip olmasına rağmen karavanın "kamyonetlerle çekilebilir" gerekçesiyle her yıl muayeneye tabi tutulduğunu belirleyen KDK, bunun hakkaniyete uygun düşmediğini değerlendirdi.

BAKANLIK KARARI DİKKATE ALACAK

KDK, bu konuda açık bir düzenleme olmadığını tespit ederek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin belirlenmesine yönelik açık düzenleme yapılması hususunda tavsiye kararı verdi.
Bakanlık, cevap yazısında, karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin tavsiye kararına uygun olarak belirlenmesi konusunun, yapılacak ilk değişiklikte dikkate alınacağını belirtti.
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi KDK, karavan muayene sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Adanalı takip.: Araç muayene istasyonları kamulaşsın.Devletimiz kendisi para kazansın.Birilerine para kazandırmasın. 15 1 Yanıtla
  • LAZİ: Karavanlar genellikle Cip /suv ve sedan türü araçlar ile çekilebiliyor. Ülkemizde pek yaygın değil ama Amerika Avrupa böyle .Özellikle Amerika da devasa karavanlar var onlar kamyonetler ile çekiliyor. Türk vatandaşına her yıl muayene haksızlık 13 0 Yanıtla
  • Ali hay.: Avrupada iki senede bir yapılıyor, ama bizim hırsızlar doyamadığı için sene yapmak zorunda kalıyor. 11 1 Yanıtla
  • EROL YEN.: HİÇ OLMAZSA CORONA BİTENE KADAR TİCARİ ARAÇLARIN VİZE VE VERGİLERİ 2 YILA ÇIKARTILMASI KAZIM. 10 1 Yanıtla
  • Jpllp: Zaten yılda 1 muayene mantıksızlık.ağır ve vergiye tabi araçlarda olabilir 5 0 Yanıtla
  • Egeli 09: Kardeşim o zaman 750 kg üstü almayacaksın gülü seven dikenini katlanır yani 2 3 Yanıtla
  • ali: büyük karavan isteyen alumınyumdan yaptırısa 750 yi geçmez 3 0 Yanıtla
  • Tarafsız: Karavan sahibinin aracı ile birlikte iki senede bir yapılsın. 2 0 Yanıtla
  • Mehmet: Yakında yeni vergiler koyarlarsa hiç şaşırmam Avrupa bizi kıskanır 1 0 Yanıtla

Advertisement