Asya borsaları karışık seyretti - Son Dakika
Ekonomi

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

10.01.2022 08:52  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahinleşen duruşu ve dünya genelinde rekor seviyelere çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla karışık bir seyir izlenirken, bu hafta gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve çarşamba ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başta olmak üzere yoğun veri takvimine çevrildi.

Öte yandan Kovid-19 salgınında Omicron varyantı dünya genelinde oldukça hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürüyor. Çin ülke genelinde Kovid-19 testine başlayacağını duyururken, Avustralya'da salgının başından bu yana ilk kez 100 bin vaka açıklandı.

Asya'da kovid-19 salgınında artan vaka sayılarına karşın piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, geçen haftaki düşüşe öncülük eden teknoloji hisseleri, yeni haftanın açılışında değer kazanan sektörler arasında bulunuyor.

Bu gelişmelerle kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,39 artışla 3.594 puan, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,95 düşüşle 2.927 puan, Avustralya'da ASX 200 endeksi yüzde 0,08 değer kaybıyla 7.447 puan oldu.

Kapanışa yakın Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1.11 yükselişle 23.753 puan, Hindistan'da Sensex endeksi de yüzde 0,93 artışla 60.299 puanda seyrediyor.

Japonya'da ise resmi tatil nedeniyle piyasalarda işlem gerçekleştirilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asya borsaları karışık seyretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement