"Taksim, 1 Mayıs'ın Kutsal Mekanı Değildir" - Son Dakika
Ekonomi

"Taksim, 1 Mayıs'ın Kutsal Mekanı Değildir"

"Taksim, 1 Mayıs\'ın Kutsal Mekanı Değildir"

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, "Öncelikle belirtmek isterim ki, Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir" dedi.

29.04.2013 09:50  Güncelleme: 09:56

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yetkililerin Taksim'in bu yıl 1 Mayıs'a uygun olmadığını açıklamasına rağmen bazı sendika temsilcilerinin Taksim Meydanı'nda ısrarlı olmalarının manidar olduğunu ileri sürerek, "Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir" dedi Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yetkililerin Taksim'in bu yıl 1 Mayıs'a uygun olmadığını açıklamasına rağmen bazı sendika temsilcilerinin Taksim Meydanı'nda ısrarlı olmalarının manidar olduğunu ileri sürerek, "Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir" dedi.

KOBİDER Başkanı Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmaları sürerken, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın nerede kutlanacağı tartışmalarının gündemi meşgul ettiğini ifade ederek, "Böyle suni gündemler oluşturarak ülkemiz boş ve anlamsız tartışmalar ile gündem saptırılmamalı. Ülkemizde terörü sonlandırmak için barış rüzgarları eserken Taksim'de gösteri yapmakta ısrar etmek ideolojik bir direnç gösterme durumudur" dedi.

"1 Mayıs kutlama tartışmalarına baktığımızda bazı devrimci çevrelerin, hiç gereği yok iken şantiye halinde olan Taksim'e çıkmaktan yana olduklarını görüyoruz" diyen Özgenç, "Öncelikle belirtmek isterim ki, Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir. Maalesef bazı kesimlerin her yıl olduğu gibi bu yılda hedefi Taksim'dir. Bir takım çevrelerin "İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim 1 Mayıs Alanı'nda kutlayacağız' demelerini anlamakta güçlük çekiyoruz" diye konuştu.

Nurettin Özgenç, işçi sınıfının değerlerine ve mesajına sahip çıktıklarını söyleyenlerin gaye ve amaçları için meydanı mutlaka savunulması gereken bir mevzi olarak görmemesi ve Taksim'de ısrar etmemeleri gerektiğini de söyledi.

-"TAKSİM'DE KUTLAMA YAPILAMAZ OLDUĞU AŞİKAR BİR DURUMDUR"-

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Taksim Meydanı'nda geçtiğimiz yıl başlatılan yayalaştırma çalışmalarının olanca hızıyla sürdüğünü ifade ederek, "Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir" dedi. Özgenç açıklamasında şunları kaydetti:

"Meydanın birçok yeri çalışmalar nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapalı durumda olmasına rağmen hatta şantiye halindeki Taksim Meydanı bu yıl da 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili tartışmaların ana konusu edilmesi maksatlıdır. Nitekim meydanın birçok yerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kepçeler, dozerler, iş makineleri meydanın büyük bir bölümünde çalışmalarına devam ederken oraya toplanacak olan insanların başına gelebilecek kazadan kim sorumlu olacaktır? dolayısıyla yaşanabilecek olumsuz bir hadisenin ve kazanın mesuliyetini hiç kimse almak istemez ve bu nedenler ile Taksim'de kutlama yapılamaz olduğu aşikar bir durumdur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 'Taksim, 1 Mayıs'ın Kutsal Mekanı Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement