Tarım Kredi Çeltik Sezonunu Başlattı - Son Dakika
Ekonomi

Tarım Kredi Çeltik Sezonunu Başlattı

Tarım Kredi Çeltik Sezonunu Başlattı

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği'ne bağlı Terme Tarım Kredi Kooperatifi çeltik alım sezonunu başlattı.

16.09.2013 17:36

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği'ne bağlı Terme Tarım Kredi Kooperatifi çeltik alım sezonunu başlattı.

Kooperatife ait fabrikada ürün alım sezonu, Bölge Müdürü Mesut Atav, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, AK Parti İlçe Başkanı Recep Ertan, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy, Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Kooperatif Müdürü Necip Ayhan Yetgin, Fabrika Müdürü Zeki Gedük, ürün teslim eden ortaklar ve diğer misafirlerin katılımıyla başlatıldı.

2013 mahsullerinin hasat edilmesiyle ile çeltik alımlarını başlattıklarını belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mesut Atav, "Çeltik ürünü Terme ilçemizin en önemli tarım ürünüdür. Kooperatif ortaklarımızın önemli bir bölümü çeltik üreticisidir. Ortaklarımızın ürünlerini Terme Tarım Kredi Kooperatifi bünyesindeki çeltik fabrikamızda işlemek üzere alıyoruz. Piyasa fiyatları şu an 1,2-1,35 TL aralığında. Fiyatlar ürün kalitesine, randıman ve rutubetine göre belirleniyor" dedi.

6 BİN TON ALINACAK

6 bin ton çeltik alınacağını belirten Atav, "Bu yıl rekolte oldukça iyi görünüyor arazi yapısına ve ürünün yetiştirilme şartlarına göre ortalama dekara 600-800 kg çeltik üretimi gerçekleşiyor. Rekoltenin yüksek olması ürün kalitesinin de yüksek olacağının işaretlerini veriyor. Bu yıl sezon boyunca üreticilerimizden 6 bin ton çeltik almayı planlıyoruz. Geçmiş yıllarda 2 bin ton olan alımımızı bu yıl yüzde 300 artıracağız. Tek gayemiz üreticimizin ürününü gerçek değerine ulaştırabilmektir" diye konuştu.

ÇELTİKTE DOLANDIRICILARA DİKKAT

Çeltik üreticilerini dolandırılmaya karşı uyaran Mesut Atav, "Her yıl üreticimizin çek ve senetlerle ürününü yüksek fiyatlarla alıp ortadan kaybolan dolandırıcılar oluyor. Bunlara karşı çok dikkatli olunmasını rica ediyorum. Güvenilir köklü bilinen firmalara ürün teslim etmelerini öneriyorum. Bilinmeyen alıcılara ise peşin satışın dışında çek veya senet ile vadeli ürün vermeleri risklidir" şeklinde konuştu.

GÜVEN: "ERKEN HASAT YAPILMAMALI"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven konuşmasında, "Çeltik ürünü Terme ilçemizin en önemli tarım ürünlerindendir. Ancak erken yapılan hasatlar hem ürün kalitesini olumsuz etkiler hem de üretim miktarını olumsuz etkiler. Bu nedenle erken hasat konusunda üreticimizin daha dikkatli olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

OY: "TARIM KREDİ ÇİFTÇİMİZİN YANINDA"

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy da şunları söyledi: "Tarım Kredi Kooperatifleri her zaman olduğu gibi çiftçimizin yanında. Ben de bir çiftçi olarak Tarım Kredi'nin verdiği hizmetlerin her geçen gün artmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmeliyim. Her geçen gün hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Bu yıl alımlarımızı yüzde 300 arttırıyoruz. Çiftçimize hayırlı olsun."

Kooperatif alım sahasında yapılan istişarede 2013 üretim sezonu ürün rekolte ve kalitesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri'nin hizmetleri, çiftçi sorunları ve beklentileri katılımcılar arasında konuşuldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tarım Kredi Çeltik Sezonunu Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement