Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Çiftçiye Makine Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Çiftçiye Makine Desteği

Tarım Kredi Kooperatifleri\'nden Çiftçiye Makine Desteği

Türkiye Tarım Kredi  Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında yüzde 50 hibe destekli tarımsal makine ve ekipman satışının başladığını belirterek,  ihtiyacı olan çiftçileri bu fırsattan yararlanmaya çağırdı.

09.07.2013 11:30

Türkiye Tarım Kredi  Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında yüzde 50 hibe destekli tarımsal makine ve ekipman satışının başladığını belirterek,  ihtiyacı olan çiftçileri bu fırsattan yararlanmaya çağırdı.

Kutlu, yaptığı yazılı  açıklamada, toprak işlemeden hasada kadar yüzde 50 hibe destekli her türlü tarımsal alet ve makinenin geriye kalan yüzde 50'lik ödemesini faizsiz 6 ay vadeyle kredilendirdiklerini kaydetti. Başvuruların, 22 Temmuz 2013  Pazartesi günü  sona ereceğini hatırlatan Kutlu, ihtiyacı olan tüm üreticilerin İlçe Tarım Müdürlükleri'nden alınan çiftçi belgesi ve kimlik fotokopisi ile Tarım Kredi Kooperatifleri'ne başvurmaları gerektiğini belirtti.

Her makine ve ekipman için farklı başvuru koşulları bulunduğunu belirten Kutlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Üreticilerimizin makine ve ekipman sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla devlet yüzde 50 hibe desteği sağlıyor. Geriye kalan yüzde 50'sini de Tarım Kredi Kooperatifleri olarak faizsiz 6 ay vade ile kredilendiriyoruz. İhtiyacı olan tüm çiftçilerimize bu imkandan  faydalanması  için çağrıda bulunuyorum. Tarım Kredi Kooperatiflerine gelsinler. Kendilerine her türlü yardım yapılacaktır. Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, her zaman çiftçimizin yanında ve hizmetindedir."

-Destek verilecek makine ve ekipmanlar

Açıklamaya göre destek sağlanacak makine ve ekipmanlar şöyle:

"Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçer bağlar, biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS  ve dane ölçer, canlı balık nakil tankı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık, el traktörü, Fındık toplama makinesi, file sisiteminin kurulması, güneş kolektörü, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka  dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tanbur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi" - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Çiftçiye Makine Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement