Tim Başkanı Büyükekşi: " Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner" - Son Dakika
Ekonomi

Tim Başkanı Büyükekşi: " Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner"

Tim Başkanı Büyükekşi: " Yanlış Hesap Bağdat\'tan Döner"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, NACE kodlama sisteminde son dönemde yaşanan tartışmalara ilişkin, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner" ifadesini kullandı.

23.01.2013 19:59

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, NACE kodlama sisteminde son dönemde yaşanan tartışmalara ilişkin, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner" ifadesini kullandı.

Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ocak ayı meclis toplantısında NACE kodlama çalışmasına yönelik eleştirilere ve meclis üyelerinin konuşmalarında yer verdiği tepkilere karşılık verdi.

Son günlerde kendisine de konuya yönelik şikayetlerin geldiğini anlatan Büyükekşi, konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını savundu.

Oluşan "Nace'ye nasıl karşı olunur-" algısının doğru bir tespit olmadığını öne süren Büyükekşi, konuyu Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştüğünü bildirdi.

TİM Başkanı Büyükekşi, Bakanlıkta konuya ilişkin bir çalışmanın yapıldığı aktararak, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner" dedi.

Burada yapılan haksızlığın giderilmesini istediklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi, seçimin 14 Şubat'ta yapılacak olmasını kendisinin de garipsediğini söyledi.

Seçim tarihinin 1 Mart'tan sonraya bırakılması gerektiğini dile getiren Büyükekşi, İSO'da ne kadar çok sektör temsilcisi olursa o kadar iyi olacağını, 94 meclis üyesi sayısının yetersiz olduğunu savundu.

Sayının çokluğunun İSO'yu zenginleştireceği yorumunda bulunan TİM Başkanı Büyükekşi, çok sektör olmasının problemlerin çözümü için avantaj olacağını kaydetti.

Kendisine problem yansıdıktan sonra, TOBB ve Bakanlık bünyesinde gerekli görüşmeleri yaptığının altını çizen Büyükekşi, hedeflerinin bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda adım atılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin hem İSO Yönetim Kurulu'nun töhmet altında bırakılmaması gerektiğini, hem de İSO meclis üyelerinin isteğinin olması gerektiğini söyleyen Büyükekşi, ilgili kişilerin sorunun kaynağını tam olarak bilmediğinden bahsetti.

Büyükekşi sorunun çözümüne yönelik taşıdığı ümidi meclis üyeleri ile paylaşırken, "Hedefimiz Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için hep birlikte çalışmak" dedi.

-"Kararların herkesi memnun etmesi imkansız"-

Meclis üyelerinin konuşmasından sonra gelen eleştirilere cevap verebilmek amacıyla yeniden söz alan İSO Başkanı Tanıl Küçük, eleştirilere tek tek cevap vermek istemediğini belirterek, "Bu, verecek cevabım olmadığından değil, aynı tarafta olduğumuzdan kaynaklanıyor. Biz karşı tarafta değiliz, aynı taraftayız" ifadelerini kullandı.

NACE bilinse de NACE'nin ruhunun bilinmediğine işaret eden Küçük, gelen eleştirilere ve son dönemde kamuoyuna yansıyan tepkilere katıldığı yönler olduğu kadar, katılmadığı yönlerin de bulunduğunu söyledi.

Gruplandırmalara ilişkin yapılan eleştiriler konusunda, gruplandırma yapan yetkililerin, gruplandırmanın hangi mantıkla yapıldığına yönelik kendisini bilgilendirdiğini aktaran Küçük, sektör temsilci sayısının, sektörlere göre dağılım sayısının 2009 ve 2013 yılı karşılaştırmasını meclis üyeleriyle paylaştı.

14 Şubat seçim kararının kendisinin de içine sinen bir karar olmadığını dile getiren Tanıl Küçük, kararın yönetim kurulu üyelerinin kararı olduğuna işaret ederek, "Sonuç olarak yaşadığımız süreçte alınan kararların hepimizi memnun etmesi imkansız ama daha huzurlu bir şekilde seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Muhabir: Eda Topcu

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tim Başkanı Büyükekşi: ' Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement