Türkiye – ABD Ekonomik İlişkilerinin Potansiyeli ve Taik - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye – ABD Ekonomik İlişkilerinin Potansiyeli ve Taik

TAİK Başkanı Ekim Alptekin, Türkiye - ABD ekonomik ilişkilerini, potansiyelleri ve fırsatları Wise TV aracılığıyla değerlendirdi.

17.01.2016 02:24

TAİK Başkanı Ekim Alptekin, Türkiye - ABD ekonomik ilişkilerini, potansiyelleri ve fırsatları Wise TV aracılığıyla değerlendirdi.

Amerika'nın dünyanın 1 numaralı ekonomisi olduğunu ve  dolayısıyla Türkiye'yi çok büyük bir fırsatın beklediğini belirten Alptekin: " Şu anda hali hazırdaki ticaret hacmimize bakarsanız 20 milyar dolar civarı tabi bu çok düşük bir hacim, sadece mesafe ile açıklanabilir bir düşüklük değil bu ayrıca. Çünkü Amerika her yere uzak sadece bize uzak değil. Başka yapısal engeller, başka sorunlar ve fırsatlar var. Zaten bu çalıştayın amacı da bunları bir çıktı olarak toparlayabilmek. Tabi biz ilk kez bir araya gelmiyoruz. Ancak 1 ya da 2 saatlik toplantılarda bir araya geliyoruz. Tabi o toplantılarda bugünkü çalıştay kadar verim alamıyoruz. Yani bugünün amacı sadece şirketlerde değil işte STK 'lar burada, akademik hayattan insanlar burada, Bahçeşehir Üniversitesi burada, Ekonomi Bakanlığı yetkililerimiz burada, turizm yetkililerimiz burada vs. Yani böyle bir grup ile bir gün geçirerek yıl içindeki bütün izlenimlerimiz birlikte paylaşıp bu bilgi alışverişi ile ekosisteme fayda sağlanmış oluyor. Fırsatlara geldiğimizde ise bugün öğrendiğim şeylerden biri Türkiye'nin bölgesel merkez olma potansiyeli var. Bunu hep biliyorduk zaten ama Türkiye'de aktif olan şu an Amerikan şirketlerinin çoğunluğu hala Türkiye'yi bu anlamda değerlendirmiş değil ama bu yönde bir istek ve arzu var. Biz de TAİK gibi kurumlarda bu potansiyeli ortaya çıkarmak için alet olabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye – ABD Ekonomik İlişkilerinin Potansiyeli ve Taik
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Türkiye – ABD Ekonomik İlişkilerinin Potansiyeli ve Taik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement