Türkiye'nin En Etkin 4 Kobi'si Sahneye Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin En Etkin 4 Kobi'si Sahneye Çıktı

Türkiye\'nin En Etkin 4 Kobi\'si Sahneye Çıktı

Ekonomik Gelişime Katkıda Bulunmak Amacıyla Etkin Girişimcileri Belirleyip Destekleyen Endeavor Derneği, 2008 Yılının "Etkin Girişimcileri"ni Seçti.

25.10.2008 01:36

Ekonomik gelişime katkıda bulunmak amacıyla etkin girişimcileri belirleyip destekleyen Endeavor Derneği, 2008 yılının "etkin girişimcileri"ni seçti.

Endeavor’ın ilk kez Anadolu’daki KOBİ’lere odaklandığı bu yılki seçimlerde, Antalya’daki Adalya Tarım Kurucusu Hamdi Güneş, Steamlab Kurucusu İzmirli girişimci Şebnem Karasu, Silivri’de faaliyet gösteren Renkyolu Kurucusu Aynur Süleymanoğlu ile İzmir’deki Master Slide’ın kurucuları Hamdi Özkardeş ve Aşkın Ayçelep etkin girişimciler olarak belirlendi. Endeavor’ın Uluslararası Seçim Paneli’ne katılma hakkı elde eden şirketler 24 aylık destek paketi ile uluslararası network ve eğitim imkanı yakalayacak. Etkin girişimciler için tasarlanan stratejilerin uygulanmasının yanısıra şirket yapısına uygun finansman araçlarına yönlendirme, risk sermayesine ulaşım ve medya tanıtım çalışmaları yer alacak.

Yeni fırsatlar doğacak

Faaliyet gösterdiği ülkelerde girişimcilere 1 milyar dolara yakın fon desteği veren Endeavor Derneği, Türkiye’nin etkin girişimcilerinin seçimini Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) ile birlikte gerçekleştirdi. Bundan sonraki seçimlerde de devam etmesi planlanan işbirliği ile Anadolu’daki KOBİ’lere uluslararası pazarlara açılma imkanı yaratılması amaçlanıyor. Bu yılın etkin girişimcilerinin açıklandığı toplantıda konuşan Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop, girişimcilik ruhu açısından dünya sıralamasında en üst basamaklarda yer alan Türkiye’nin buna rağmen "Girişimler için fırsat var mı" sorusu karşısında sıralamanın en altlarında olduğunu vurguladı. Sektöründe fark yaratabilecek, istihdama ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilecek etkin girişimcileri desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Altop, "Bu yılki girişimcilerimize baktığımızda hepsinin sadece Türkiye’de değil biraz destekle uluslararası anlamda başarıyı yakalayabilecek kendilerine özgü bir rekabet gücü var" dedi.

KOBİ’ler için önemli

Endeavor ile birlikte yaptıkları seçimin KOBİ’lerin uluslararası standartlara uyumu açısından önemli bir basamak oluşturduğunu kaydeden TURKONFED Başkanı Celal Beysel ise, "Endeavor’ın tüm dünyada şirketlere verdiği destek, sistem ve strateji desteği kadar uluslararası network sağlama gibi paha biçilmez alanları da içeriyor. Dolayısıyla bu kriterlere uyuyor olmak şirketler için yepyeni ufuklara doğru yelken açmak anlamına geliyor. TURKONFED olarak bu işbirliğimizle birlikte Endeavor’a Anadolu KOBİ’lerinin penceresini açmış olduk" diye konuştu.

2008 yılının etkin girişimcileri

Adalya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Güneş: Toprak ve su sağlayan, 200 üreticinin de desteklenmesine yardım eden topraksız tarım projesi geliştirdi.

Master Slide Kurucuları Hamdi Özkardeş ve Aşkın Ayçelep: Otel, rezidans ve küçük metrekareli konutlarda önemli yer tasarrufu sağlayan innovatif, "Duvar içine çalışan sürme kapı ve pencere" iş fikri.

Renkyolu Kurucusu Aynur Süleymanoğlu: Türk tekstilinin dışa bağımlılığını azaltan ve dünyada alternatifi olmayan yüzde 100 doğal emprime baskı boyası üretimi gerçekleştirdi.

Steamlab Türkiye CEO’su Şebnem Karasu: Gıda sektöründe ihracat yapan Türk firmalarının yüksek bedeller ödeyerek yurtdışında yaptırdığı sterilizasyon ve mikrobiyolojik güvenlik kontrollerinin Türkiye’de ilk kez uygulanmasını sağlayan iş fikri.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin En Etkin 4 Kobi'si Sahneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement