Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

"TMO'nun ihtiyaç duyulması halinde gümrüksüz olarak çeltik ve pirinç ithalatı yapılmasına ilişkin kararını, doğru buluyoruz ve destekliyoruz"

17.12.2013 13:53

HÜSEYİN DEMİR - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, "Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) iç piyasada ihtiyaç duyulması halinde gümrüksüz olarak çeltik ve pirinç ithalatı yapılmasına ilişkin kararını, yerinde, doğru buluyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut pirinç tüketiminin yıllık 600 bin ton seviyesinde olduğunu belirtti.

Pirinç üretiminin, tüketimi karşılamadığını belirten Yetkin, açığın giderilmesi için üretimin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yetkin, şunları kaydetti:

"Ayrıca TMO'nun elinde bulunan 25 bin ton pirincin piyasaya sürülmesi ve TMO tarafından bizzat belli şekillerde ve belli koşullara dayanılarak pirinç açığının alımı gerekmekteydi. TMO'nun bu şekilde aldığı tedbir sayesinde pirinci elinde bulunduran tüccarlar mecburen piyasaya sürecek ve böylece pirinç zammının önüne geçilecektir. Bunlar yapıldığı takdirde vatandaşımız daha ucuza pirinç tüketebilecektir. Bu açıdan TMO'nun iç piyasada ihtiyaç duyulması halinde gümrüksüz olarak çeltik ve pirinç ithalatı yapılmasına ilişkin kararını yerinde, doğru buluyoruz ve destekliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement