Uçakta Vefat Eden İngiliz - Son Dakika
Ekonomi

Uçakta Vefat Eden İngiliz

Uçakta Vefat Eden İngiliz

Arife Yıldız Ünal - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 21 Aralık 2012 tarihinde Londra-Dalaman seferini gerçekleştiren uçakta vefat eden Graham Brocklehurst'un, bugüne kadar defnedilememiş olmasında DHMİ'den kaynaklanan ihmal, görev kusuru...

11.01.2013 10:18

Arife Yıldız Ünal - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 21 Aralık 2012 tarihinde Londra- Dalaman seferini gerçekleştiren uçakta vefat eden Graham Brocklehurst'un, bugüne kadar defnedilememiş olmasında DHMİ'den kaynaklanan ihmal, görev kusuru ve gecikmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

AA muhabirinin, DHMİ Genel Müdürlüğü'nden 21 Aralık 2012 tarihinde Londra-Dalaman seferini gerçekleştiren uçakta vefat eden Graham Brocklehurst'la ilgili aldığı bilgiye göre, uçakta fenalaşan Brocklehurst'a uçağın alana inişine kadar bu konuda eğitimli kabin personeli tarafından kalp masajı yapıldığı, ancak yolucunun hayata döndürülmesinin mümkün olmadığını belirtildi.

DHMİ sağlık personelinin, uçak alana iner inmez duruma müdahil olduğu, Dr. Feriha Sinem Somuncu tarafından yapılan muayenede, yüksek tansiyon ve astım rahatsızlığı bulunan Graham Brocklehurst'un ölümünün "Kardiyopulmoner doğal yollarla gerçekleştiği"nin anlaşıldığını ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Graham Brocklehurst'un durumunu belirten 21 Aralık 2012 tarihli ölüm raporu düzenlenerek, ilgili makamlara ve cenaze nakil aracı sürücüsüne verildi. Kurumumuzca, bu üzücü olay konusunda bütün görev ve sorumluluklar eksiksiz olarak ve hızla yerine getirildi. Cenazenin olay mahallinden alınması için gerekli olan

'ölüm raporu' anında düzenlendi ve emniyetle çalışılarak Cumhuriyet Savcısından onay alındı.

DHMİ tarafından tutulan rapor. 'ölüm raporu'dur. DHMİ Sağlık Birimlerinin, cenazenin defni için gerekli olan 'defin ruhsatı' vermek gibi bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla ölen yolcunun bugüne kadar defnedilememiş olmasında DHMİ'den kaynaklanan bir ihmal, görev kusuru ve gecikme söz konusu değildir."

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uçakta Vefat Eden İngiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement