Ülker, Godiva'da Dev Yönetim Kadrosu Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Ülker, Godiva'da Dev Yönetim Kadrosu Kurdu

Ülker, Godiva\'da Dev Yönetim Kadrosu Kurdu

Godiva'nın Yönetim Kurulu'na Uluslararası İş Dünyasında Önemli Kariyerlere Sahip Üç Yeni İsim Atandı.

04.11.2008 01:41

Ülker markasının da sahibi olan Yıldız Holding tarafından satın alınan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Murat Ülker’in yaptığı Godiva’nın Yönetim Kurulu’na uluslararası iş dünyasında önemli kariyerlere sahip üç yeni isim atandı.

Yeni üyelerden biri Time dergisi tarafından "moda alanında dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında 1 numara" ve Forbes dergisi tarafından "iş dünyasının en güçlü 100 kadını"ndan biri seçilen Rose Marie Bravo oldu. Bravo, 1997-2006 döneminde Burberry’nin CEO’luğu ve sonrasında 2007’ye kadar Başkan Yardımcılığını üstlendi. Bravo, Tiffany&Company ve Estee Lauder’in yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor.

Diğer güçlü isimler

Godiva Yönetim Kurulu’na katılan iki yeni isimden biri de Reebok International, Esprit ve Tommy Hilfiger kuruluşlarında üst düzey görevler yapan Jay Margolis olurken, üçüncü isim ise 2002 yılından bu yana The Body Shop’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve şirketin pazar değerinin üç kat artmasına ve satışların 1.7 milyar dolara ulaşmasına liderlik eden Peter Saunders olarak açıklandı.

Katkıları olacak

Godiva’nın son çalışmaları ile ilgili olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptığı açıklamada "2008 yılı içerisinde Godiva’nın Campbell Soup Co.’den Yıldız Holding’e geçişini tamamladık. 2009 yılına baktığımızda ise önemli yatırımlar planlıyoruz, bunların bir kısmı yılın ilk yarısında hayata geçecek. Planların büyük bir bölümünü yeni ürünler ve büyüme planlarıyla ilgili çalışmalar oluşturuyor. Yeni katılan Yönetim Kurulu üyelerimizin hedeflerimize ulaşmak konusunda büyük katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Cem Kozlu da var

Yıldız Holding’den verilen bilgiye göre, yeni üyeler Bravo, Margolis ve Saunders, Godiva Yönetim Kurulu’nda Murat Ülker, Jim Goldman, Yıldız Holding’in Pazarlama Grup Başkanı Jim Zaza ve Finanstan Sorumlu Grup Başkanı Atilla Kurama ile birlikte çalışacak. Şirketin bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri ise İstanbul Ticaret ve Sanayi Odalarında 20 yıldan fazla bir süredir görev yapan başarılı Türk iş adamı Mahmut Kuşçulu, Türk Hava Yolları, Coca-Cola Orta Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu Başkanı görevlerinin yanı sıra bir dönem milletvekilliği de yapan Cem Kozlu ve 30 yıldan fazla süreyle Procter and Gamble’ın üst düzey yöneticiliğini yapan ve şirketin Türkiye ve Çin’deki operasyonlarına öncülük eden Christian von Stiegtliz’den oluşuyor.

Godiva: Büyümemize destek verecekler

GODIVA Başkanı Jim Goldman, "Rose Marie Bravo, Jay Margolis, ve Peter Saunders’ın Godiva Yönetim Kurulu’na katıldığını açıklamaktan dolayı çok mutluyum. Yeni yönetim kurulu üyelerimizin büyüme gündemimize destek olacağına; halihazırda da güçlü bir yapıya sahip olan ve şirketin gelecek yıllardaki başarısında önemli rol üstlenen Yönetim Kurulu’na büyük katkılarda bulunacaklarına inancım sonsuz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ülker, Godiva'da Dev Yönetim Kadrosu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement