Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu

Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu

Bursa'da ''Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu'', otelde yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

20.02.2014 16:12  Güncelleme: 10:29

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ev sahipliğinde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla, Plaza Turizm tarafından organize edilen ''Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu'', bir otelde yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Forumun açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, BUSAT Kurucu Başkanı ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Esgin, BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ile kentteki özel ve kamu hastanelerinin yetkilileri katıldı. Foruma ayrıca Kuveyt, Katar, Oman, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Almanya, Bulgaristan ve Moldova'dan sağlık turisti gönderen çok sayıdaki aracı kurum temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan BUSAT Kurucu Başkanı ve AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Esgin, forumun Bursa için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bugün gerçekleşen bu buluşmanın temellerinin birkaç yıl önce BUSAT'ı kurarak attık. Bursa mevcut potansiyelinin yanı sıra önümüzdeki dönemde tarihsel mirasa uygun gerçekleştirilecek dünya çapında sağlık ve kür merkezleriyle, tüm dünyanın akın edeceği bir termal ve medikal destinasyon merkezi olacaktır'' dedi.

Türkiye'nin sağlık turizminde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen BUSAT Başkanı Metin Yurdakoş da, ''Yaşam süresinin uzaması, sosyo-ekonomik seviyenin yükseltilmesi, insanların daha sağlıklı ve kaliteli yaşama taleplerini arttırmıştır. Türkiye, sağlık turizmi konusunda jeo-stratejik konumunun yanında yakaladığı fiyat ve kalite oranıyla, her geçen yıl rakiplerinin önüne geçiyor'' diye konuştu.

Bursa'nın, sağlık turizmindeki önemi kavramış bir şehir olduğunu ifade eden Yurdakoş, ''Bursa halkı, yöneticileri ve tüm dinamikleriyle bir bütün olarak Bursa, sağlık turizminin önemini kavramış, bu amaçla gerekenleri yapmaya kararlıdır. Bursa, sahip olduğu yetişmiş insan gücü, sağlık yatırımları ve var olan termal zenginliklerinin yanında tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle de dünyanın sağlık turizmi başkentlerinden biri olmaya aday bir kenttir'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement