Varan Kargo, Ceva Lojistik Oluyor, 100 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Varan Kargo, Ceva Lojistik Oluyor, 100 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor

Varan Kargo, Ceva Lojistik Oluyor, 100 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor

Ceva Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, Varan Kargo'yu, 2011 Yılında 100 Milyon Doların Üzerinde Ciroya Ulaştırmayı Hedeflediklerini Bildirdi.

24.09.2008 02:25

Ceva Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, Varan Kargo’yu, 2011 yılında 100 milyon doların üzerinde ciroya ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Varan Kargo’nun Ceva Lojistik’e satılmasına ilişkin ön anlaşmanın imzalandığı törende konuşan Uzun, dünyanın en büyük 4’üncü tedarik zinciri olan Ceva Lojistik’in 54 bin çalışan ile 100 ülkede ve bin ofisle hizmet verdiğini, 2000 yılında TNT Lojistik adıyla kuruldukları Türkiye’de, şu anda bin 400 çalışan ve 200 bin metre karenin üzerinde depolama alanına sahip bulunduklarını söyledi.

Uzun, Varan Kargo’nun bu yıl sonu ciro hedefinin 22 milyon dolar olduğunu dile getirerek, "Hedefimiz, Varan Kargo’yu 2011 yılında 100 milyon doların üzerinde ciroya ulaştırmak. Şu anda 125 şube ve acente sayısını en kısa zamanda 300’e tamamlayıp Türkiye’nin en iddialı kargo şirketlerinden biri olmak" diye konuştu.

Adını Ceva yapacak

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Uzun, bir süre daha Varan Kargo ismiyle devam edeceklerini, zaman içinde Ceva ismine geçeceklerini kaydetti. Bu satın alma ile Türkiye’deki tedarik zincirinin her halkasına girmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uzun, şunları söyledi: "Halihazırda Türkiye’nin yüzde 96’sına 36 saat içinde ulaşan bir dağıtım ağımız var. Çalıştığımız firmaların bütün lojistik ihtiyaçlarına cevap verebiliyorduk. Ama bir eksiğimiz vardı. Zarflarını, küçük kolilerini ulaştırmak için başka bir kargo firmasıyla çalışmak zorundaydılar. Biz bu ağı tamamlayarak, tek firma, tek muhatap olan ilk firma olduk."

15 milyar dolarlık sektör

Global ekonomideki sıkıntıların sektöre yansımalarına ilişkin bir soru üzerine Uzun, "Bizim sektörümüzün bir avantajı var. Sektörün büyüklüğü 15 milyar dolar civarında ancak bunun yüzde 25 kadarı bizim gibi lojistik firmalarında. Bu oran Avrupa’da yüzde 60-70’lerde. Türkiye’de birçok firma halihazırda kendi dağıtımını kendi yapıyor. Herkes kendi işine odaklanmaya başladığı için, lojistik outsource (dış tedarik) edilmeye başlandı. Asıl büyümeyi oradan bekliyoruz" dedi. Lojistik pazarının çok parçalı olduğunu, Türkiye’de kayıtlarda bin 500 üzerinde lojistik firması bulunduğunu, kendi yaptıkları sınıflamalara göre belirledikleri en baştaki 10 firmanın ilk 3’üne girmeyi hedeflediklerini söyleyen Uzun, "2010 yılı sonunda Türkiye’nin en büyük 300 firmasından biri olmayı hedefliyoruz" dedi.

Varan Grubu 80 milyon dolara iki otel yapacak

VARAN Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, toplam 80 milyon dolarlık yatırımla Ankara ve İstanbul’a iki adet 5 yıldızlı otel inşa edeceklerini ve restoran işletmeciliği konusunda yıl sonuna kadar sonuçlandırmak üzere yabancı kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Reuters’ın sorularını yanıtlayan Pekuysal, "40 milyon dolarlık yatırımla Ankara’da gerçekleştireceğimiz, 2010 yılında faaliyete geçecek 5 yıldızlı bir otel projemiz var. Otelin işletmeciliğini Movenpick üstlenecek" dedi. Ayrıca İstanbul Avrupa Yakası’nda da yine 40 milyon dolarlık yatırımla 5 yıldızlı bir otel projesi gerçekleştireceklerini belirten Pekuysal, "Bu otelin işletmeciliğini de başka bir şirketin üstlenmesini istiyoruz. Bu Mövenpick olabilir ya da başka otel işletmecileri olabilir. Biz, bu iki projede de işletmeci değil yatırımcı olacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Varan Kargo, Ceva Lojistik Oluyor, 100 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement