Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yatay Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yatay Başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yatay başladı.

01.02.2016 09:20

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yatay başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 90.950 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 90.750 seviyelerinde dengelendi. Cuma günü, döviz kurlarındaki düşüş eğiliminin pozitif etkisiyle gün boyu alıcılı seyreden endeks kontratı, yüzde 1,71 artışla 90.725 puandan kapanmıştı.

Analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi verilerinin takip edileceğini belirterek, endeks kontratında 91.000 seviyesinin kısa vadede önemli direnç konumuna geldiğini, 90.000 seviyesinin ise destek olarak öne çıkabileceğini kaydediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Viop'ta Endeks Kontratı Haftaya Yatay Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement