VOB'da Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

VOB'da Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı

VOB\'da Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı
10.07.2013 09:30  Güncelleme: 10:18

VOB'da BIST 30 endeksine dayalı Ağustos vadeli kontrat güne yaklaşık yüzde 1 oranında yükselişle başladı.

Vadeli İşlem Opsiyon Borsası'nda (VOB) BIST 30 endeksine dayalı Ağustos vadeli kontrat güne yaklaşık yüzde 1 oranında yükselişle başladı.

Endeks kontratı, açılışta en düşük 88.050 puanı gördükten sonra dünkü kapanışın yaklaşık 900 puan üzerinde 88.900 - 89.100 aralığında dengelendi.

Dün, gün içinde 89.375 puana kadar yükselen endeks kontratı, spot piyasada banka hisselerinde etkisini artıran satışların ardından en düşük 87.550 puanı görmüş ve günü 88.000 puanın hemen üzerinde tamamlamıştı.

Analistler, bugün akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde, doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki yükseliş eğiliminin devam edip etmeyeceğinin borsaların yönü üzerinde de etkili olacağını kaydediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi VOB'da Endeks Kontratı Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika


Advertisement