Yıldırım Grup Gemlik'i Marka Haline Getirecek - Son Dakika
Ekonomi

Yıldırım Grup Gemlik'i Marka Haline Getirecek

Yıldırım Grup Gemlik\'i Marka Haline Getirecek

Denizcilikten enerjiye kadar 10 farklı sektörde faaliyet gösteren Yıldırım Şirketler Grubu tarafından Japonya’dan Gemlik limanına 4 adet rıhtım vinci getirildi.

06.01.2014 16:53

Denizcilikten enerjiye kadar 10 farklı sektörde faaliyet gösteren Yıldırım Şirketler Grubu tarafından Japonya'dan Gemlik limanına 4 adet rıhtım vinci getirildi.

Gemlik limanında düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yıldırım Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, "Bugün sadece Gemlik için değil, Türkiye için çok önemli bir gün. Bunu iftiharla söylemek istiyorum. Biz, 2004 yılında Gemlik Gübre'yi özelleştirme idaresinden aldığımızda Gemlik'te neler yaparız diye uzun uzun düşündük. ve buradaki ticaretin, yatırımların önünü açmak için ciddi bir limancılık yapılması gerektiğini gördük. Bu limana başlarken, bazı zorluklarla karşılaştık. Uzun gayretler neticesinde yatırımımızı bugünkü hale getirdik. Liman yatırımı başladığında, Gemport'u da alarak gerçek bir liman olmasını istedik. Dünyanın ilk 20 konteyner operatörü veya dünyanın en büyük ilk 10 liman operatörü olmak için bir vizyon çizdik. Yapmış olduğumuz pes peşe yatırımlarla Türkiye'nin en büyük liman operatörü olduk. Gemport ve Azot limanı birleşip daha kullanışlı olacak. Gebze'de Yılport, Yarımca'da Rotaport limanı ile Türkiye'de tekiz. Aynı zamanda insana da yatırım yapıyoruz. Global bir yatırımcı olmak anlayışımızla, Gemlik'e yatırımlarımız sürecek" diye konuştu.

İlçeye yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gemlik Kaymakamı Cahit Işık,  "Bu yatırımlardan dolayı mutluyuz. Aynı zamanda Yıldırım Grup okullara da yardımlarını sürdürüyor. Topluma bir şeyler katan gruba teşekkür ediyorum. Devamını diliyoruz" dedi.

Gemlik Gübre'nin satın alınmasıyla ilk yatırımını yapan Yıldırım Grup, aynı zamanda gübre fabrikasında bulunan ve bölgede Azot iskelesi olarak adlandırılan dökme ve genel kargo terminalinden bölge şirketlerine halen hizmet veriyor. 2011 yılında inşasına başlanan yeni terminalin ilk fazı olan 450 metrelik rıhtım inşaatı tamamlandı. 4 adet rıhtım vinci mv TEAL gemisiyle monte halinde yeni rıhtıma yanaştı. 2012 yılında Gemport'un satın alınmasıyla bünyesindeki liman sayısını 5'e çıkaran Yılport Holding, bölgede dünya standartlarında bir liman kompleksi oluşturuyor.

Mitsui firması tarafından Japonya'da imal edilen bu dev vinçler, bölge ekonomisine ve konteyner hatlarına sağlayacağı hız, güvenlik, hasarsızlık gibi avantajları ile bölgede yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Gemi operasyonlarında kullanılmak üzere yatırımı gerçekleştirilen 4 adet QC rıhtım vinci, dünyanın en yüksek teknolojisiyle konteyner tartabilecek, OCR (Elektronik Tanımlama Sistemi) ile konteyner bilgilerini otomatik olarak algılayarak sisteme kaydedecek. Yaklaşık 45 gün süren deniz seyahatinden sonra limana ulaşan vinçler, bir hafta zarfında yeni terminale indirilecek. Bu vinçler dışında şubat ayında 9 adet daha Mitsui marka saha vincinin geleceği terminalin nisan ayında açılması planlanıyor". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yıldırım Grup Gemlik'i Marka Haline Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement