Depremde hayatını kaybedenler mezar başında anıldı - Son Dakika
Genel

Depremde hayatını kaybedenler mezar başında anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakırda enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların yakınları bayram öncesi mezar başında gözyaşları içinde ölenleri anarken, 417 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldığı 7 binanın altından kurtarılan yüzlerce kişi tedavi altına alındı. Arefe günü nedeniyle mezarları başında anılan vatandaşlar için dua edildi ve Fatiha okundu.

20.04.2023 20:32

Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlar, gözyaşlarıyla anıldı

Depremde hayatını kaybedenler arefe günü ziyaret edildi

DİYARBAKIR - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, bayram öncesi mezar başında gözyaşları içinde ölenleri anıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 11 ilde meydana gelen göçüklerin altında 50 bin üzeri vatandaş hayatını kaybetti. Arefe günü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar, yakınları tarafından mezarları başında anıldı. Büyük depremlerden etkilenen 11 ilden biri de Diyarbakır olurken, 1'i boş, yıkılan 7 binanın altından 417 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı. Enkaz altından yüzlerce kişi de yaralı olarak kurtarılarak tedavi altına alınmıştı.

Başta Diyarbakır olmak üzere hayatını kaybedenlerin büyük ekseriyeti Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı'ndan defnedildi. Ahirete intikal eden vatandaşlar için gelen birçok yakın ve akrabalar, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Mezarlıkta yakınları için Fatiha okuyup dua ettiğini dile getiren Aziz Lam, "Bugün arife günü olduğu için hayatını kaybeden yakınlarımız için Fatiha okuduk. Buruk bir arefe günü. Çünkü 6 Şubat tarihinde yıkıcı bir deprem oldu. Aynı zamanda depremde hayatını kaybedenler için de birer Fatiha okuduk. Allah ölmüşlere rahmet, geride kalanlara sağlık versin" dedi.

Depremde hayatını kaybedenler mezar başında anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Depremde hayatını kaybedenler mezar başında anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement