Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak" - Son Dakika
Genel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çankaya Hafızlık İcazet Merasimine yaptığı konuşmasında, "İnsanların hayatlarını Kur'an-a göre tanzim etmelerine şahitlik edeceksiniz, yardımcı olacaksınız.

27.10.2022 15:17  Güncelleme: 15:29

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak"

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çankaya Hafızlık İcazet Merasimine yaptığı konuşmasında, "İnsanların hayatlarını Kur'an-a göre tanzim etmelerine şahitlik edeceksiniz, yardımcı olacaksınız. Sizin vazifeniz bu; Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen "Çankaya Hafızlık İcazet Merasimine" katıldı. Merasim, hafızların Kur'an-ı tilaveti ile başladı. Bu esnada okuduğu duayı heyecandan unutan bir hafız arkadaşlarının yardımı ile tilavetini tamamladı. Gözyaşlarına hakim olamayan hafıza salondakiler alkışlarla destek oldu. Yaklaşık 100 hafıza icazet verilen merasime Ankara Valisi Vasip Şahin, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Ankara Müftüsü Hasan Çınar ve Çankaya İlçe Müftüsü Mustafa Baytar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erbaş, Hz. Muhammed'in vasiyetinde Kur'an-ı Kerim'i ve peygamber sünnetini emanet bıraktığını ifade ederek, "İşte hafızlarımız, Allah Resulü efendimiz, 23 sene boyunca Kur'an ile nasıl insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinde vazife olan şahitliğini müjdeciliğini uyarıcılığını davetini irşadını nasıl yaptıysa bu emanet bizim üzerimizde şimdi. Allah Resul'ünün varisleri üzerinde, Allah Resul'üne varsa olmaya en çok hak eden de hafızlardır. Tebrik ediyorum hafızlarımızı. Allah Resul'üne varis olmaktan daha büyük bir unvan var mı yer yüzünde. Dünyevi unvanların hepsini bir kenara koyun hafız olmak, hafız-ı kelam olmak işte unvanların en büyüğü. Hafızlarımız bu unvana sahip oldular" şeklinde konuştu.

"Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak"

Erbaş, hafızlığın ümmetin en şerefli makamlarında olduğunu belirterek," Şahitliğinizi yapacaksınız, uyarıcılığınızı yapacaksınız. Kur'an-ı Kerim'i hayat rehberi olarak nasıl zihinlerinize yerleştirdiyseniz, hayatınızı da Kur'an-a göre tanzim edeceksiniz. ve insanların hayatlarını Kur'an-a göre tanzim etmelerine şahitlik edeceksiniz, yardımcı olacaksınız. Sizin vazifeniz bu; Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak" diye konuştu.

Merasimin ardından Diyanet İşleri Ali Erbaş hafızlara icazet belgelerini teslim etti ve toplu fotoğraf çekimleri yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Sizin vazifeniz Kur\'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Sizin vazifeniz Kur'an-ı hayat rehberi olduğunu bütün insanlığa tanıtmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement