1 Ekim Dünya Kahve Günü Nedir ve Ne Zaman Kutlanır? - Son Dakika
Güncel

1 Ekim Dünya Kahve Günü Nedir ve Ne Zaman Kutlanır?

1 Ekim Dünya Kahve Günü Nedir ve Ne Zaman Kutlanır?

Çeşitli kahve firmaların kampanyalar düzenlediği ve kahve sevenlerin bir araya getiren Dünya Kahve Günü nedir ve ne zaman kutlanır?

01.10.2018 15:05

adı altında her yıl 29 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan bu özel gün,1983 yılında Japonya Kahve Birliği öncülüğünde kutlanmaya başlamış ve 2005 yılında Amerika'da da resmileşmiş.

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NEDİR?

International Coffee Organisation - Uluslararası Kahve Organizasyonu'na katılan 78 ülke her yıl 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle "Kahve Günü" olarak kutluyor. Bu özel günü kutlayan kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Yinede, "Kahve Günü" ülkemizde de 29 Eylül'den itibaren çeşitli promosyonlar ve etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kahve severler için her gün kahve günü olsa da ICO kutlamaların 29 Eylül'de başlamasını, 1 Ekim'in ise "" olarak kabul edilmesini istedi.

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIYOR?

Günümüzde 1 Ekim'de kutlanan 'nde, kahve tutkunlarını bir araya toplayıp, bu özel içecekten daha çok keyif almalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemek ortak hedef. Dünya Kahve Günü'nü remi olarak kutlayan ülkeler: Danimarka- 6 Mayıs, Brezilya- 24 Mayıs,Kolombiya- 27 Haziran, Kosta Rika- 2 Eylül,İrlanda- 19 Eylül, Moğolistan- 20 Eylül, Almanya- Eylül ayının ilk cumartesisi, Yeni Zelanda, Norveç, Malezya, Macaristan, Etiyopya, İngiltere, İskoçya, Kanada, Avustralya, İsviçre- 28 Eylül, Güney Afrika, İsveç, Amerika, Japonya, Avusturya, Romanya, Filipinler, Tayvan ise 29 Eylül'de kutluyor.

Son Dakika Güncel 1 Ekim Dünya Kahve Günü Nedir ve Ne Zaman Kutlanır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement