1. Kristal Fare Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

1. Kristal Fare Ödülleri Sahiplerini Buldu

1. Kristal Fare Ödülleri Sahiplerini Buldu

Medyafaresi.com isimli internet sitesi, 1.Kristal Fare Ödülleri'ni dağıttı.*Sosyal medyayı en iyi kullanan siyasetçi ödülü; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verildi.

06.03.2012 23:48  Güncelleme: 09:56

Medyafaresi.com isimli internet sitesi, 1. Kristal Fare Ödülleri'ni dağıttı.

Sosyal medyayı en iyi kullanan siyasetçi ödülü; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verildi. Yılın televizyonculuk olayı ödülü ise Van depremi ardından yapılan "Van için Tek Yürek" projesi ile Doğan Tv Holding CEO'su İrfan Şahin, ATV Genel Müdürü Adem Gürses ve Fox Tv Genel Müdürü Pietro Vicari'nin oldu.

Bu yıl 9. yaşını kutlayan medya haber portalı Medyafaresi.com, 1. Kristal Fare Ödülleri'ni dağıttı. Maçka Cahide'de düzenlenen gecenin sunuculuğunu Saba Tümer ve Murat Başoğlu yaparken, 13 dalda ödül verildi. Geceye Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, ATV Genel Müdürü Adem Gürses, Fox Tv Genel Müdürü Pietro Vicari, gazeteci Uğur Dündar, gazeteci Nazlı Ilıcak, televizyon programcısı İrfan Değirmenci, program yapımcısı Acun Ilıcalı, şarkıcı Hilal Cebeci, sunucu Ece Erken, oyuncu Wilma Elles, gazeteci Ayşenur Arslan, spiker Nazlı Tolga, manken Şenay Akay, yazar Gani Müjde, modacı İvana Sert ve Uğurkan Erez, şarkıcı Nihat Doğan, Tayyar Işıksaçan, tiyatro oyuncusu Süheyl Uygur ve şarkıcı Yonca Evcimik 'in yanı sıra iş ve medya dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

"DEMEK Kİ İÇERİĞİNİ OKUYANLAR BEĞENİYOR"

Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, " Bugün sadece internet siteleri için değil, televizyon olsun diğer medya mecraları olsun, ayakta kalanlar, izlenenler, okunanlar içerik sağlar. Demek ki içeriğini okuyanlar beğeniyor. Benim birşey söylememe gerek yok burada " diye konuştu. Gecenin oldukça görkemli olduğunu söyleyen gazeteci Uğur Dündar, " Gece bir defa çok görkemli, ayrıca medyafaresi de çok görkemli bir site. Yani başkalarının 90 yılda yapabileceğini sevgili Kubilay 9 yıla sığdırdı. Ama ben itiraf edeyim ki her başarılı erkeğin arkasında bir başarılı kadın vardır. Hande'nin de Kubilay'ın başarısında çok çok büyük katkıları vardır. Her ikisini de kutluyorum " dedi. Program yapımcısı Acun Ilıcalı ise, " Daveti aldığım zaman açıkçası koşa koşa geldim. Çünkü sektörde çok önemli bir site. Ben ciddiye aldığım sitelere bağımlılıkla yaklaşıyorum.Kolay kolay başka siteye de geçmiyorum. Benim için medyafaresi çok önemli bir site. Medyatava'yı da takip ediyorum. Onlar biraz bu işin Fenerbahçe'si Galatasaray'ı benim için medya sektöründe. Medyafaresinin her zaman yanında olmak istiyorum çünkü doğru haber yapıyorlar. Doğru haber yaptıkları için de bana göre sektörde gerekliler. Yalan haberden canı yanan insanlarız. O yüzden medyafaresi'ni seviyorum " diye konuştu.

" TÜRKİYE'NİN MEDYA OSCRLARI OLMASINI DİLİYORUZ "

Medyafaresi.com Genel Yayın Yönetmeni Kubilay Tümen ödül töreninde bir konuşma yaptı. Tümen, " Dokuz yılın sonunda ilk kez Kristal Fare ödüllerini bu geceden başlayarak, Türkiye'ye kazandırıyoruz. Umarım Tükriye'de herkesin üzerinde hem fikir olduğu, tartışmayacağı evet hakikaten bunlar bunu yürekten kazandı dedirteceğimiz bir ödül olur. Bundan sonraki senelerde de Türkiye'nin medya oscarları olmasını istiyoruz diliyoruz. Nasıl ki medyafaresini dokuz yıldır yaşatıyorsunuz, kristal fareye de sahip çıkacağınıza inanıyorum. Biz medyafaresi.com'u bağımsız ve özgür haber yapmak için kurmuştuk.Bu çizgimizden bugüne kadar hiç taviz vermedik. Dostlarımız, sevenlerimiz ve sevmeyenlerimiz çok iyi biliyor. Medyafaresi bağımsızdır. Kimseyle bir göbek bağı yoktur. Her zaman hakedene hakettiğini verir. Eğriye eğri doğruya doğru der. Bizi bugüne kadar böyle algılayıp yanımızda olduğunuz için sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonraki senelerde de medyafaresi.com'u tıklamaya devam edin " dedi.

YILIN TELEVİZYONCULUK OLAYI ÖDÜLÜ " Van İÇİN TEK YÜREK " PROJESİNE

Ardından ödül törenine geçildi. Yılın televizyonculuk olayı ödülü Van depremi ardından Kanal D'nin de aralarında bulunduğu 13 kanal ile 3 radyoda ortak olarak canlı yayınlanan "Van için Tek Yürek" projesine verildi. Ödülleri ise, Doğan Tv Holding CEO'su İrfan Şahin, ATV Genel Müdürü Adem Gürses ile Fox Tv Genel Müdürü Pietro Vicari aldı. Kanal D'nin başlattığı, ardından da çığ gibi büyüyen "Van İçin Tek Yürek" yardım kampanyasında 62 milyon TL'lik rekor bağış toplanmıştı. Ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Doğan Tv Holding CEO'su İrfan Şahin, " Biz üç televizyonun yöneticisişimdi buradayız ama o akşam için önemli olan başka bir konu var. Yanlış hatırlamıyorsam 14'ten fazla televizyon kanalı ortak yayına geçti. O kanalların çoğu son anda buna karar verdi. Bence önemli olan bu. O televizyon kanallarına da çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Diğer önemli bir konu ise, birleşmemiz gereken günlerde rekabeti bir kenara bırakıp, biraraya gelmektir. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu. ATV Genel Müdürü Adem Gürses ise, " Sözkonusu Türkiye ve Türk insanı olunca, bütün rekabet şartlarını bir kenara bırakıp tek yürek olmayı başarıyoruz " dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E SOSYAL MEDYA ÖDÜLÜ

Sosyal medyayı en iyi kullanan siyasetçi ödülü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verildi. Gül adına ödülü basın danışmanı Ahmet Sever aldı.

İBRAHİM TATLISES KATILMADI

Sosyal medyada yazıları en çok paylaşılan yazar ödülünün sahibi Yılmaz Özdil oldu.Özdil geceye katılamadığı için ödülünü gazeteci Uğur Dündar aldı. Yılın talk show programcısı Beyazıt Öztürk seçildi. Öztürk geceye katılamadığı için ödülünü İrfan Şahin aldı. Yılın en çok izlenen dizisi ödülü ise izlenme rekorları kıran, Öyle Bir Geçer Zamanki"nin oldu. Ödülü dizide Caroline karakterini canlandıran oyuncu Wilma Elles aldı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu uzun süre tedavi gördükten sonra sağlığına tekrar kavuşan sanatçı İbrahim Tatlıses, Yılın Mucizesi ödülünün sahibi oldu. Geceye katılamayan Tatlıses'in ödülünü ise, menajeri Eyüp Kanat aldı.

Medyada vicdan ve cesaret ödülü Ahmet Altan'a, özel başarı ödülü TRT'ye, yılın televizyoncusu ödülü program yapımcısı Acun Ilıcalı'ya, yılın kadın sunucusu ödülü Esra Erol'a, yılın çıkış yapan TV programı ödülü "Bugün Ne Giysem ? " programının sunucuları Hakan Akkaya ve Ivana Sert'e, yılın röportajcısı ödülü İzzet Çapa'ya ve yılın sosyal sorumluluk projesi "Burada engellendim" projesi ile Tuğba Çetinkaya'ya verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1. Kristal Fare Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement