1 Numaralı Sanık Balkonda - Son Dakika
Güncel

1 Numaralı Sanık Balkonda

1 Numaralı Sanık Balkonda

Maraş Olayları'nın Yıl Dönümünde Provakasyon

19.12.2010 20:00  Güncelleme: 01:46

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen anma mitingini yaptığı basın toplantısıyla değerlendirdi. Miting sonrasında meydana yürümek isteyenlere engel olmak için büyük çaba harcadığını anımsatan Bastırmacı, şöyle konuştu:

"Ne hazindir ki Kahramanmaraş dışından gelen bir takım mihrakların maşası olan ve AKP iktidarının şımartmasıyla iyice azan bölücüler ve provokatörler, bu huzurlu tabloyu hazmedemeyerek şehrimizi yine karıştırmaya, bu olayların 32'inci yıldönümünü bahane ederek yine kardeşi kardeşe düşürmeye kalkışmışlardır. Kahramanmaraş'ta yaşayan Alevilerin tasvip etmediği bu eylemi gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Biz MHP olarak bu organizasyonun yapılacağını duyduğumuz andan itibaren camiamızı ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi sürekli sağduyuya davet ettik. Tahriklerin ve provokasyonların olacağını biliyorduk ve ona göre halkımızı uyarma ihtiyacı hissettik. Acıdır ama haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık ta bu olaylar yaşanmasaydı."

Kentte yaşayan Alevilere, bu olayların içinde yer almadıkları için teşekkür eden Bastırmacı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak buradan iktidara sesleniyoruz, yeter artık. Türk milletinin sabrını taşırmayın. 32 yıldır Alevi'si ile Sünni'si ile Kahramanmaraşlının tırnağıyla kazıyarak oluşturduğu barış ortamını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Aklınızı başınıza alın ve ülkemizi bir an önce bu bölücü mihrakların oyuncağı olmaktan çıkarın" diye konuştu.

BU arada Kahramanmaraş'daki anma toplantısını, Kahramanmaraş Olayları davasının 1 numaralı sanığı olarak yargılanıp beraat eden daha sonra MHP'den milletvekili seçilip sonra BBP'de görev alan Ökkeş Şendiller de meydana hakim bir binadaki kendi bürosundan izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Numaralı Sanık Balkonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement