12 Eylül 1980 Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

12 Eylül 1980 Darbesinin Yıl Dönümü

12 Eylül 1980 Darbesinin Yıl Dönümü

İHD Genel Başkanı Türkdoğan: "Evren ve Şahinkaya göçüp gitmeden, haklarındaki cezanın Yargıtayca onanmasını istiyoruz"

12.09.2014 14:23

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin davada Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkındaki müebbet hapis cezalarının Yargıtayca onanmasını istediklerini söyledi.

Evren ve Şahinkaya'nın yargılandığı davanın bazı müdahil avukatları, 12 Eylül'ün yıl dönümü dolayısıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.

İHD Genel Başkanı da olan Avukat Öztürk Türkdoğan, 12 Eylül döneminin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesince, darbeye ilişkin olarak "müebbet hapis cezasına" çarptırıldığını hatırlatarak, "12 Eylül gibi ağır sonuçları olan bir darbenin generalleri mahkum edildi. Ancak, Yargıtayın, Evren ve Şahinkaya göçüp gitmeden, haklarındaki cezayı onamasını istiyoruz" dedi.

Bu kararın, 12 Eylül dönemindeki işkencelere ilişkin açılan dava ve soruşturmalara emsal olacağını belirten Türkdoğan, işkencelere ilişkin kimi soruşturmalar takipsizlikle sonuçlanmasına karşın, birçok soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti.

Türkdoğan, "İşkence insanlığa karşı bir suçtur, asla zaman aşımına uğrayamaz. Darbecilerin talimatlarıyla işkence yapan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Devam eden soruşturmalarda savcılar, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 12 Eylül davası kararını baz almalıdır. 12 Eylül'ün acılarını hafifletmenin yolu adalettir" diye konuştu.

Avukat Hasan Ürel de Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını önemsediklerini dile getirerek, davanın müdahilleri olarak darbecilerden adalet önünde hesaplaşmak istediklerini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Eylül 1980 Darbesinin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement