19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Dinar İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2016 14:20

Dinar İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Dinar Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende, 19 Atatürk Anıtı'na Dinar İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliği tarafından çelenk bırakıldı.

Törende konuşan emekli astsubay Gazi Fuat Çetinel, şehitlerin ve gazilerin emaneti olan bu toprakları muhafaza etmenin mukaddes görevleri olduğunu belirterek, "Ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır." ifadesini kullandı.

"Annelerimiz, ninelerimiz bizleri daima güzel olan şehit ve gazilik şarkı ve ninnileriyle büyütmüşlerdir" diyen Çetinel, şöyle konuştu:

"Öz çocuklarını bu ülke uğruna canlarını, kanlarını vermek için uğurlamışlardır. Bu ülke için kanlarını döken gazilerimizi bir kez daha anıyor ve onların ne kadar cesur ve yürekli olduklarını tekrar tekrar vurguluyoruz. Bu vatanın ve bayrağın korunmasında en önemli rolü alan kişiler, şüphesiz şehit ve gazilerimiz olmuşlardır. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliği ilçe protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement