2 Baba Oğullarına Böbrek Bağışladı - Son Dakika
Güncel

2 Baba Oğullarına Böbrek Bağışladı

2 Baba Oğullarına Böbrek Bağışladı

Bursa'da Alaattin Taç ve Halil Yangın, böbrek yetmezliği bulunan oğullarına birer böbreklerini verdiler.

18.01.2013 12:46  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Alaattin Taç ve Halil Yangın, böbrek yetmezliği bulunan oğullarına birer böbreklerini verdiler. Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bülent Oktay tarafından yapılan operasyonda iki babanın böbreklerinde bulunan taşlar da ameliyat sırasında kırıldıktan sonra, başarılı bir şekilde çocuklarına nakledildi.

Bursa'da yaşayan Alaattin Taç (49) ve Halil Yangın (52), oğulları Selahattin Taç (29) ve Ümmet Yangın (24)'ın diyalize bağlı olarak dört yıldır çektiği böbrek yetmezliğini sona erdirmek için harekete geçti. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olarak dört yıldır tedavi olan oğulları için Acıbadem Bursa Hastanesi'nde yapılan testlerde, iki babanın böbrekleri oğulları ile uyumlu olduğu tespit edildi. Organ bağışı yapmak isteyen iki babanın böbreklerinde, ortalam 7 milim çapında taşlar tespit edince, ameliyat için yeni yollar aranmaya başlandı. Taşlar temizlenmeden, nakil mümkün olmadığı için babalardan alan böbreklerin içindeki taş anında kırlarak aynı gün içinde çocuklara nakledildi.

Operasyonu değerlendiren Üroloji Uzmanı ve Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bülent Oktay, böbrekte saptanan taşın, böbrek çıkarıldıktan sonra, masada özel bir cihazla kırıldığını ve operasyonun her iki hastada da başarıyla gerçekleştiğini belirtti.

"BÖBREK TAŞINI KIRIP AYNI GÜN İÇİNDE NAKLETTİK"

İki babanın da oğulları için verdiği mücadelenin cesaret verici olduğunu söyleyen Prof.Dr. Oktay, "Hekimler her zaman kadavradan nakil yapmayı tercih ederiz. Ancak ülkemizde kadavradan bağış az olduğu için, aileler yakınları için gönüllü oluyor. Böbreği nakletmek üzere testler yaptık, baba ve oğulun uyumu çok yüksek çıktı. Bir engel vardı o da böbrek içinde yerleşmiş olan 7 milim çapındaki taştı. Bu taşı böbreği çıkararak özel bir yöntemle böbrek içine girerek kırdık. Aynı gün de oğluna naklettik. Hastamızın durumu şu anda çok iyi" diye konuştu.

"DÖRT YILDIR ACI ÇEKİYORDU"

Dört yıldır diyalize bağlı yaşayan ve iki yıldır nakil listesinde bulunan Selahattin Taç, sonuç çıkmayında babasının kendisi için büyük bir fedakarlık yaptığını söyledi.

Alaattin Taç da, oğlunun çektiği acılara bir son vermek istediğini ve ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti.

Böbrek yetmezliği nedeniyle oğlunun dört yıl boyunca tedavi gördüğünü ve askerde rahatsızlanarak çürük raporu almak zorunda kaldığını anlatan baba Halil Yangın, "Oğlum çocukluğundan beri zor günler geçirdi. Testlerin sonucunda benim böbrek vermek için uygun olduğum tespit edildi. Ancak böbreklerimde taş çıktı. Doktor ve ekibi bana güven verdi başarılı bir operasyon geçirdik" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Baba Oğullarına Böbrek Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement