2011 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika
Güncel

2011 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

2011 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Gaziantep'te 2011 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

28.05.2012 12:45

Gaziantep'te 2011 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Bu yıl gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerinin aynı anda açıklandığı listede, Gelir Vergisi rekortmenliğinde her yıl olduğu gibi bu yılda ilk sırayı Abdulkadir Konukoğlu aldı. Kurumlar Vergi Rekortmenliğinde ise ilk sırayı Çimko Çimento ve Beton Sanayi, ikinci sırayı Merinos Halı Sanayi ve üçüncü sırayı Gülsan Sentetik Dokuma aldı.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'teki 2011 takvim yılı gelir vergisi rekortmenlerini açıkladı. Listeye göre ilk sırayı Abdulkadir Konukoğlu'nun aldığını söyleyen Çember, "Abdulkadir Konukoğlu'nu sırasıyla Zekeriya Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Fatih Konukoğlu, Hakan Konukoğlu, Cengiz Konukoğlu, Sami Konukoğlu, R. Tamer Özdenboyacı, Ali Fuat Ceyhun izledi. 10 kişilik listenin 9. sırasını avukat Ali Fuat Ceyhun alırken, 10. sıradaki avukat ise isminin açıklanmasını istemedi" dedi.

Çember, ilk 100'e giren mükelleflerin meslek grupları olarak incelendiğinde ise 17 yeminli mali müşavir, 14 GSMİ, 11 noter ve 7 ücret+GMSİ+MSİ bulunduğuna dikkat çekerek, "2011 yılında 37 bin 989 adet beyanname verildi. Beyan edilen vergiye tabi gelir toplamı ise 370 milyon 364 bin 378 TL'dir. Tahakkuk eden vergi toplamı 89 milyon 103 bin 823 TL olarak hesaplanırken, ödenecek vergi toplamı ise 32 milyon 568 bin 184 TL'dir. 2011 yılında beyanname veren mükellef sayısı 2010 yılına göre 3 bin 721 kişi artmıştır. 2010 yılında ortalama vergi 2 bin 258 TL olurken, 2011 yılında ise ortalama vergi 2 bin 341 TL'ye yükselmiştir" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETLİDEN AZ VERGİ ÖDEYEN MESLEK GRUPLARI

Çember, yıllık asgari ücret matrahının 9 bin 801 TL olduğunu hatırlatarak, yıllık asgari ücret matrahı toplamı altında ortalama matrah beyan eden mükellefleri ise şöyle sıraladı:

"Sebze ve meyve komisyoncuları, minibüs işletmecileri, kuyumcular, özel hastaneler ve poliklinik işletmecileri, tekstil ticareti, matbaalar, özel okul ve dershaneler, şekerleme ve tatlı imalatçıları, mobilya, halı ve kilim ticareti, ayakkabı ticareti, lokantalar, pastaneler, emlakçılar, komisyoncular, berberler, kuaförler, halk otobüsü işletmeciliği, LPG, tüp gaz perakende ticareti ile inşaat malzemeleri ticareti asgari ücretliden daha az matrah beyan eden mükellefler arasında bulunuyor. Yıllık kazançlarının, yanlarında çalışanlardan daha az olduğunu beyan eden mükelleflerin kazançları ne kadar gerçekçidir, kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Çember, 2011 yılının ikinci yarısından itibaren yapacakları analizler çevresinde sektör taramalarına ağırlık vereceklerini, komik rakamlarda matrah belirten sektörleri ise ciddi anlamda tarayacaklarını kaydetti.

Kurumlar vergisi rekortmenlerini de açıklayan ve listeye göre ilk sırayı Çimko Çimento ve Beton Sanayi'nin aldığını belirten Erol Çember, "Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Tic. A.Ş, Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi Ticaret A.Ş., Sanko Pazarlama, Şölen Çikolata Gıda San, Bulut Tekstil San., Çiltuğ Isı San., Kaşmir Halı Sanayi, Amber İnternatıonal A.Ş ve Bayteks Tekstil Sanayi ilk on sırayı almışlardır" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2011 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement