BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek kış olimpiyatlarının açılışına katılmak için Rusya'ya gidecek.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban'ın Rusya'ya hareket etmek üzere 4 Şubat'ta New York'tan ayrılacağı ve olimpiyat oyunlarının 7 Şubat'taki açılışına katılacağı kaydedildi.
Açıklamada, açılışa katılacak dünya liderleri ile de ikili görüşmeler yapacak olan Genel Sekreter Ban'ın 8 Şubat'ta New York'a döneceği belirtildi.
Genel Sekreter'in Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Genel Kurulu'na da hitap etmesinin de beklendiği kaydedildi.
Ban'ın açılışa katılımı, güvenlik kaygıları ve eşcinsel sporculara yönelik Rusya'nın tutumu nedeniyle bazı önemli liderlerin katılmayacaklarını açıklaması dolayısıyla da önemli bulunuyor.
Öte yandan Genel Sekreter Ban, geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye başta olmak üzere çatışmaların devam ettiği ülkelerdeki taraflara Olimpiyat oyunları süresince ateşkes çağrısı yapmıştı. - New York
Son Dakika › Güncel › BM Genel Sekreteri Ban, Rusya'ya Gidecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.