23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92.Yıldönümü kutlamaları Karlsruhe'de coşkuyla kutlandı.

22.04.2012 09:12

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92. Yıldönümü kutlamaları Karlsruhe'de coşkuyla kutlandı.

Karlsruhe Okul Aile Birliğinin katkıları ve yerli yabancı ekiplerin katılımıyla Stephanssaal, Ständehausstr.2'de yapılan törene Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ve eşi Meltem Aksen, Ettlingen milletvekili ve Eyalet Kültür Bakanlığından SPD Karlsruhe Belediye Başkan adayı Frank Mentrup, Uyum dairesinden Mirijam Diminic, dernek temsilcileri, okul aile birliği üyeleri ile birlikte çok sayıda Alman ve Türk öğrenci ile velileri katıldı.

Kutlama töreninde Başkonsolos Serhat Aksen, Ettlingen milletvekili ve Eyalet Kültür Bakanlığından SPD Karlsruhe Belediye Başkan adayı Frank Mentrup, Uyum dairesinden Mirijam Diminic ve Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın birer konuşma yaptılar.

Saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen Almanca yaptığı konuşmasında günün anlam ve önemine, yurt dışında milli değerlerin kaybolmaması ve 23 Nisan'ın evrensel bir bayram olması özelliğine değinerek tüm dünya çocuklarının bayramlarını kutladı.

Karlsruhe Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın'da konuşmasında yoğun katılım ve ilgileriyle bayramın asıl amacına ulaşmasında katkıda bulunan herkese ve bilhassa yabancı katılımcılara ve Türkçe dili ve kültürü öğretmenlerine teşekkür ederek, Türk anne babalara Türkçe derslerine ve milli bayramlara destek vermenin önemini hatırlattı.

Karlsruhe Belediye Başkan adayı Frank Mentrup'da yapılan davete teşekkür ederek tüm çocukların bayramını kutladı. Mentrup, Bütün Türkler istedikleri gibi kendi kültürlerini Baden Würtember'te yaşabileceklerini söyledi.

Karlsruhe Okul Aile birliği, Halk oyunları ekibinin gösterisi Alman okullarından katılan gruplarla yabancı ülke folklor ekipleri dans ve müzik gösterilerini sundular.

Dünyanın birçok ülkesinden insanların ve çocukların birleştiği bayramda Karlsruhe İspanyol Flamenco gurubu da yer aldı.

Katılımcılar nefis şov, müzik ve danslarıyla salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement