23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Artvin Valisi Kemal Cirit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

21.04.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Artvin Vali Cirit, mesajında, milletin özgür iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği 23 Nisan 1920 tarihinin, ulus için tarihsel bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

23 Nisanın, Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çocuk Bayramı ilan edilerek, tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini vurgulayan Vali Cirit, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birlik, barış ve kardeşlik ruhunun ehemmiyeti küresel anlamda anlatılmak istenmiştir. Çocuklar, insanlığın ortak umudu ve geleceğidir. Onlara bilgi çağının tüm imkanlarını fırsat eşitliği içinde sunabilen ve her anlamda yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, geleceklerini inşa ederken kararlı ve emin adımlar atabilmektedir. Hiç kimse unutmamalıdır ki, umudumuz ve en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadelenin bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması temennisiyle Artvinli çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını en içten duygularla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement