24. Çocuk Şenliği Coşkulu Başladı - Son Dakika
Güncel

24. Çocuk Şenliği Coşkulu Başladı

24. Çocuk Şenliği Coşkulu Başladı

Osmaniye Zorkun Yaylası 24.Çocuk Şenliği coşkuyla başladı ama hüzünle tamamlandı.

18.07.2012 10:23

Çocukların birbirinden güzel yarışmaları ve eğlenceleri ile başlayan 24.Çocuk Şenliği Şırnak'tan gelen şehit haberi ile mutlu çocukların yüzlerindeki gülümsemeler yerini hüzne bırakmıştı.

Şenliğin final günündeki etkinlikler ve Zara konseri Issızca köyündeki şehidimize saygı adına iptal edilmesine rağmen, şenliğin ilk iki günü dolu dolu geçti. 13 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliklere çok sayıda çocuk katılarak Zorkun yaylasını şenlendirdi. Kortej yürüyüşünde mehter takımı ile çocuk mehter takımı büyük ilgi gördü.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

24.Çocuk Şenliği'nin ilk iki gününde çocuklar animasyon ekiplerinin eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Çocuklar şenlik içerisindeki yarışmaların haricinde Aziz Öktem ve ekibinin mini yarışmaları ile sahnede güzel dakikalar yaşadılar. Başkan Kadir Kara ile birlikte çocuklar şenlik meydanında halay çektiler.

24.ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE ÂŞIK İMAMİ'NİN ANISINA ÂŞIKLAR GECESİ

Geçtiğimiz yıl 23.Çocuk Şenliği'nde sahne alan ve bu yıl ani bir şekilde vefat eden yöremizin güçlü sesi Âşık İmami anısına 24.Çocuk Şenliği'nde Aşıklar Gecesi yapıldı. Zorkun Şenlik Tepesi'nde yapılan gecede âşıklar bu kez çok yakın bir zamanda aralarından ayrılan arkadaşları için türkülerini seslendirdiler.

BESTAMİ YAZGAN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Osmaniye'nin yetiştirdiği ve Türkiye'nin en önemli çocuk edebiyatçılarından biri olan Bestami Yazgan çocuklarla buluştu, kitaplarını çocuklar için imzaladı. Çocuk şenlikleri ile pek çok çocuğun büyüdüğünü ve şenliğin ilk yılından itibaren bu şenliği hep birlikte yaparak bugünlere geldiklerini ifade etti. Çocuklara okumanın önemini anlatan yazar Bestami Yazgan kendi adına düzenlenen şiir yarışmasında da jüri üyeliği yaptı.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

24.Çocuk Şenliği'nin ilk iki gününde çeşitli dallarda yarışmalar yapıldı. Çocuklar tüm hünerlerini ve gayretlerini ortaya koyarak yarışmalarda kıyasıya bir mücadele sergilediler. Tamamlanan yarışmalar için 14 Temmuz Cumartesi günü şenlik tepesinde ödül töreni düzenlendi. Başkan Kadir Kara'nın da katıldığı ödül töreninde Osmaniye Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

OSMANİYE'YE ŞEHİT HABERİ GELDİ, ZARA KONSERİ VE FİNAL ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Şırnak'da operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte şehit düşen Osmaniye'nin Issızca köyünden Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Hasan Erzi'nin şehadet haberi şenliğin ikinci gününde akşam saatlerinde Zorkun'a ulaştı. Şenlik alanında yarışmaları ve etkinlikleri takip eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, aynı anda tüm müzik eğlence programlarının ve şenlik final etkinliklerinin şehidimize saygı adına iptal edildiğini duyurdu.

24.ZORKUN ÇOCUK ŞENLİĞİ, ŞENLİK TEPESİ'NDE SADE BİR BULUŞMA İLE TAMAMLANDI

Şehide saygı adına24.Çocuk Şenliği'nin final programını iptal ettiklerini ifade eden Başkan Kadir Kara, Zorkun halkına ve çocuklarına pazar günü yapılacak final programı için taahhüt ettiği saatte Zorkun Çocuk Şenliği Tepesi'nde hazır bulundu. Programın iptal edildiğini duymayan çocukları orada karşılayan Başkan Kadir Kara, Zorkun Çocuk Şenliği'nin kurucuları ile sade bir törenle 24.Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği'ni tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 24. Çocuk Şenliği Coşkulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement