4. Uluslararası Türk Şöleni - Son Dakika
Güncel

4. Uluslararası Türk Şöleni

Erzurum'da düzenlenen 4. Uluslararası Türk Şöleni'ne katılmak üzere kentte bulunan konuk temsilciler, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

18.05.2016 18:25

Erzurum'da düzenlenen 4. Uluslararası Türk Şöleni'ne katılmak üzere kentte bulunan konuk temsilciler, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Güneş Vakfı tarafından düzenlenen 4. Türk Şöleni'ne katılmak üzere kentte bulunan Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi üyesi milletvekili Ganire Paşayeva ve Macaristan Okçuluk Kurultay Başkanı Andre Biro, Erzurum Valisi Altıparmak'a nezaket ziyaretinde bulunarak, görüş alışverişinde bulundu.

Bakirov, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk dünyasının sportif ve kültürel faaliyetler alanında birliktelik sergilemesi gerektiğini dile getirerek, "Dostlukların daha sağlam ve kalıcı olması için bu tür faaliyetleri birlik içinde yaşatmalıyız." dedi.

Macaristan Okçuluk Kurultay Başkanı Andre Biro da Macaristan'da 250 bin kişinin katıldığı dünyanın en büyük Hun-Türk Kurultayı yapıldığını belirterek, etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Ziyarette, Bakirov, Paşayeva ve Biro, Vali Altıparmak'a ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler verdi. Vali Altıparmak da misafirlerine Oltu taşından yapılmış, tespih ve bileklik hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Uluslararası Türk Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement