4'üncü Uçhisar Ferfene Günü - Son Dakika
Güncel

4'üncü Uçhisar Ferfene Günü

4\'üncü Uçhisar Ferfene Günü

Uçhisar Belediyesi tarafından 4'üncü Ferfene Günü Etkinliği düzenledi.'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle dördüncüsü gerçekleşen program yoğun ilgi gördü.

09.03.2013 14:07

Uçhisar Belediyesi tarafından 4'üncü Ferfene Günü Etkinliği düzenledi. 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle dördüncüsü gerçekleşen program yoğun ilgi gördü.

Geçmişte kalan gelenekleri yaşatmak ve kadınlar gününü kutlamak amacıyla düzenlenen, genç kızların ve kadınların ev lerinde hazırladıkları yiyecekleri bir araya getirip, toplandıkları 'Ferfene' adı verilen etkinliğe AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, turizmciler ve çok sayıda Uçhisarlı kadın katıldı. Etkinlikte Uçhisarlı kadınlar günün anlamını belirten şiirler, ilahiler okudu ve karşılıklı atışmalar yapıldı. Beldedeki Haydar Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi salonda bulunan kadınlardan alkış topladı. Etkinlikte geleneksel mutfak kültürünün de sergilendiği yemek yarışması da düzenlendi. Uçhisarlı kadınlar evlerinde yaptıkları yemek ve tatlıları sergiledi. Bulgur Çorbası, Beyaz Fasulye, Aside, Dolaz ve Kayısı Yahnisi olmak üzere 5 çeşit yemekte kadınlar birbirinden güzel tatlarla yarışamaya katıldı. Geleneksel tatları unutturmamak için düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Osman Süslü, unutulmaya yüz tutmuş geleneği tekrar ortaya çıkarmanın ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, etkinliğe katılan ve tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü onlara birer kırmızı karanfil vererek kutladı. Etkinliğe katılan kadınlar böyle bir etkinliği düzenleyen ve geleneklerine sahip çıkan Belediye Başkanı Osman Süslü'ye teşekkür etti. Program Ali Taşpınar'ın müziği eşliğinde gerçekleşen eğlence programı ile son buldu. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4'üncü Uçhisar Ferfene Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement