4. Yargı Paketi - Son Dakika
Güncel

4. Yargı Paketi

4. Yargı Paketi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ahsen Coşar, 4.Yargı Paketi'ne yönelik eleştirilerde aceleci davranmamak gerektiğini belirterek, "İnşallah özgürlük alanını genişleten, özgürlükleri güvence altına alan bir düzenleme olur" dedi.

21.02.2013 12:52

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ahsen Coşar, 4. Yargı Paketi'ne yönelik eleştirilerde aceleci davranmamak gerektiğini belirterek, "İnşallah özgürlük alanını genişleten, özgürlükleri güvence altına alan bir düzenleme olur" dedi.

Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi beklenen 4. Yargı Paketi'yle ilgili basına yansıdığı kadarıyla bilgi sahibi olduklarını, paket hakkında kendilerinden herhangi bir görüş alınmadığını dile getirdi.

Bu tür düzenlemelerin uzun süre kamuoyunda tartışıldıktan sonra kanunlaşmasının daha faydalı olacağını ifade eden Coşar, şöyle konuştu:

"İnşallah özgürlük alanını genişleten, özgürlükleri güvence altına alan, özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engelleri kaldıran bir düzenleme olur. Eleştirilerde aceleci davranmamak gerekiyor. Eleştiri için paketin içeriğini görmek lazım. Bir yasal düzenleme yapılıyor. Gayet normal, yapılır. O yasal düzenlemeyi destekleyenler de olacaktır, eleştirenler de olur. Dünyanın başka ülkelerinde de bu böyle. Nihayetinde buna ihtiyaç da var. Hatta bunların kanunlaşmasından evvel kamuoyuna açıklanmak suretiyle bir tartışma zemini oluşturulsaydı daha iyi olurdu. Çünkü o yapılacak olan eleştirilerden istifade etmek suretiyle olası bir takım yanlışların önüne geçme imkanı olur."

Ülkedeki yasama faaliyetlerine de değinen Coşar, "Türkiye, çok hızlı bir kanun değişikliği süreci yaşıyor. Ben avukatım. Bu kanunları ciddi şekilde takip edip uygulamanın içerisinde olan kişileriz. Benim bile takip etme imkanım yok, vatandaş nasıl takip edecek" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Yargı Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement