5. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

5. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Başladı

5. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Başladı

Bu yıl 5.'si düzenlenen Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali kapsamında ünlü sinema sanatçıları Fatma Girik, Tamer Yiğit ve Bahar Öztan Elazığ'a geldi.

01.11.2012 21:16

Bu yıl 5.'si düzenlenen Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali kapsamında ünlü sinema sanatçıları Fatma Girik, Tamer Yiğit ve Bahar Öztan Elazığ'a geldi.

Elazığ Sinema Derneği tarafından düzenlenen 5.'si düzenlenen Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali kapsamında kente ünlü sanatçılar geldi. Elazığ'a gelen ünlü sinema sanatçıları Fatma Girik, Tamer Yiğit ve Bahar Öztan, havaalanında karşılandı. Sanatçılar için Harput'ta yemek tertip edildi. Yemekten sonra bir konuşma yapan Elazığ Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara, "Bugün 5. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin açılış galasına birbirinden değerli önemli isimleri Elazığımıza geldiler. Bugün Harput'tan sizlere sesleniyoruz bu saatlerde, çünkü misafirlerimizi Elazığ'ın tarihi dokusuyla da tanıştırmak istedik" dedi.

Sinema sanatçısı Fatma Girik, Elazığ'da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin "Elazığ'a ilk gelişiniz mi?" sorusu üzerine Fatma Girik, askerliğini burada yaptığını söyleyerek davetlileri güldürdü. Girik, "Elazığ'a iner inmez ilk aklıma gelen Harput'u görmek, çünkü bir türkü var, 'Harput'tan aldım bakır/ Yosmam gözlerin çakır', hemen onu çağrıştırdı. Ben rica ettim arkadaşlardan da, önce burayı ziyaret ettik" dedi.

Tamer Yiğit ise, "Elazığ'a ilk defa geliyorum. Elazığ enteresan bir yer ama niye ovaya oturdular da Harput'ta değiller, onu bilemiyorum. Harput herhalde çok eski bir tarihe dayanıyor. Bir çok medeniyetler buradan geçmiş. Yerleşimi de güzel. Böyle bir sanat hareketi için geldik, hayırlı uğurlu olur inşallah" diye konuştu.

Bahar Öztan da şunları söyledi:

"Uçaktan indiğimden beri büyülendim burada. Her tarafı birbirinden güzel. Bunları arkadaşlara da dile getirdim. Tarihi dokusuna, yerleşimine bayıldım. Bugün de burada olmaktan, festivalde bulunmaktan çok mutluyum" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement