7 Yıldır Aranan Afganlı Kadınların Cesedi Kanaldan Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

7 Yıldır Aranan Afganlı Kadınların Cesedi Kanaldan Çıktı

7 Yıldır Aranan Afganlı Kadınların Cesedi Kanaldan Çıktı
01.06.2012 13:22

2005 yılından beri kayıplara karışan iki Afganlı kadının cesedi kanaldan çıkarıldı.

Hollanda'da 7 yıldır kendilerinden haber alınamayan iki Afganlı kadının cesedi kanaldan çıktı. Muiden kentindeki Singelgracht kanalında yapılan temizlik esnasında tesadüf eseri kanaldan çıkarılan otomobilin içindeki iki cesedin 2005 yılından beri haber alınamayan Samina Achakzai(34) ve Mari Rahmanzai'ye (30) ait olduğu belirlendi.

Otomobilin plakasından yola çıkılarak, cesetler üstünde yapılan DNA testi sonrası kimlik belirlemesi yapan yetkililer, otomobilin bir kaza sonucu kanala düşmüş olabileceği ihtimalini değerlendirirken, diğer senaryoların da dikkate alınacağı belirtildi.

7 yıl aradan sonra kanaldan çıkarılan otomobil içerisindeki cesetler, kimliklerin belirlenmesinin ardından gözyaşları arasında ailelere teslim edildi.

İki samimi arkadaş olan Afganlı Samina Achakzai ve Mari Rahmanzai, 22 Mart 2005 tarihinde akşam yemeği sonrası Naarden kentinden otomobilleriyle yola çıkmış ve bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. O tarihlerde yapılan geniş aramalar sonuç vermedi.

2007 yılında olayın tekrar gündeme gelmesiyle birlikte özel cihazlarla çevre taraması yapılmış ve yine olumlu sonuç alınamamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 Yıldır Aranan Afganlı Kadınların Cesedi Kanaldan Çıktı - Son Dakika


Advertisement