9 Yaşındaki Felçli Çocuktan 'Barış Oldu Mu?' Sorusu - Son Dakika
Güncel

9 Yaşındaki Felçli Çocuktan 'Barış Oldu Mu?' Sorusu

9 Yaşındaki Felçli Çocuktan \'Barış Oldu Mu?\' Sorusu

Siirt'te yaşayan ve belden aşağısı felçli olan 9 yaşındaki Hüseyin Altan'a Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından akülü araba hediye edildi.

28.03.2013 17:50

Siirt'te yaşayan ve belden aşağısı felçli olan 9 yaşındaki Hüseyin Altan'a Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından akülü araba hediye edildi. Akülü araç teslimi sırasında Hüseyin Altay'ın Sadak'a, "Barış oldu mu, cezaevindeki amcalar çıktı mı?" diye sorması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Siirt Belediyesi bünyesinde engelli vatandaş sosyal hayata daha fazla katılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte yaşayan ve belinden aşağısı felç olan 9 yaşındaki Hüseyin Altay ile 55 yaşındaki Tahir Kaya'ya Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından akülü araç hadiye edildi. Alan Mahallesi 1648 Sokak'ta yaşayan ve doğuştan belden aşağısı felç olan 9 yaşındaki Hüseyin Altay'ı ziyaret ederek akülü sandalyesini kendisine hediye ettikten sonra, akülü sandalyesine binen Hüseyin Altay, bir süre sandalyeyle dolaştıktan sonra Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a "Başkanım barış oldu mu, cezaevindeki amcalar çıktı mı?" diye sorması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da Hüseyin Altay'ın sorusuna yönelik olarak,

toplum geleceği olan çocuklar için büyük bir barış yapacaklarını, çocuklarının özgür, anadillerinde eğitim alabildiği, herkesin doğuştan olan haklarını kullanabildiği, hiçbir ayrım yapmaksızın çocukların birbirleriyle kendi dilleri ile oyun oynamaya devam edecekleri bir barış sağlayıncaya kadar çocukların geleceği için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve beraberindekiler daha sonra 55 yaşındaki sağ ayağından engelli olan ve şimdiye kadar koltuk değnekleri ile yaşamı idame eden Tahir Kaya'nın evinin bulunduğu Doğan Mahallesi 1303 Sokak'a geçti. Kendisine de akülü araba verilen Tahir Kaya, değneklerden kurtulduğu için yetkililere teşekkür etti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9 Yaşındaki Felçli Çocuktan 'Barış Oldu Mu?' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement