Anadolu Gençlik İzmir Şubesi Molla İçin Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Gençlik İzmir Şubesi Molla İçin Cenaze Namazı Kıldı

Anadolu Gençlik İzmir Şubesi Molla İçin Cenaze Namazı Kıldı

Anadolu Gençlik Vakfının İzmir şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

13.12.2013 14:56  Güncelleme: 23:30

Anadolu Gençlik Vakfı'nın İzmir şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İzmir'de Konak Meydanı'ndaki Yalı Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası bir araya gelen dernek üyeleri, Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Uğur Yücel, bu idamın Müslümanlar nezdinde bir şehadet olduğunu, Molla'yı bu şehadetinden dolayı tebrik ettiklerini belirtti.

İdamı gerçekleştirenleri lanetlediklerini, Bangladeş hükumetini ikinci bir İsrail olarak nitelediklerini söyleyen Yücel, "Bu olay karşısında Türkiye'nin etkisiz açıklamalar yapmış olması kabul edilemez. Başbakan ve dışişleri bakanı, derhal sert adımlar atmalı. Bangladeş elçisi, yarını beklemeden sınırdışı edilmeli. Uluslararası alanda Bangladeş hükumetini yalnız bırakacak adımlar atılmalı" dedi.

- Denizli

Denizli'de de Delikliçınar Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından AGD üyeleri, Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Cemaat-i İslami Hareketinin genel sekreteri ve Müslümanlara karşı uygulanan insanlık dışı tutumu şiddetle lanetlediklerini ifade etti.

Eryılmaz, "Hareketin suçu, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç bütün Müslümanlar için onurdur. Abdülkadir Molla'yı idam ederek Bangledeş'ten İslamın silinip atılacağı sanılmaktadır. Bunun nasıl boş bir hayal olduğunu en kısa sürede anlaşılacaktır" diye konuştu.

- Uşak

Uşak'ta AGD üyesi grup, cuma namazı sonrası belediye binası önünde toplanarak Bangladeş hükumetini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Aydın Şentürk, Abdülkadir Molla'nın idamının Bangladeş hükumetinin temel insan hak ve özgürlüklere verdiği değerin bir göstergesi olduğunu savunarak "Bangladeş hüku siyonist, emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket ediyor. Kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uyguluyor. En başından beri ülkesinin enerji kaynaklarının küresel güçlere peşkeş çekilmesine karşı çıkan Abdulkadir Molla idam edilmiştir. Biz bu senaryoyu Bosna'da, Irak'ta Çeçenistan'da, Filistin'de ve Mısır'da gördük. Zalimleri şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

- Aydın

AGD Aydın Şube Başkan Şerafettin Akyüz de yaptığı yazılı açıklamada, Bangledeş'te Cemaat-i İslami Hareketinin genel sekreteri Molla'ya ve Müslüman halka uygulanan tutumu lanetlediklerini belirtti.

Akyüz açıklamasında, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olması için gayret eden Molla'nın idamının, Bangledeş hükumetinin yaptığı taşeronluğu gözler önüne serdiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Gençlik İzmir Şubesi Molla İçin Cenaze Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement