Abdülmecid Konferansını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Abdülmecid Konferansını Protesto Ettiler

Abdülmecid Konferansını Protesto Ettiler

Dolmabahçe Sarayı'nda TBMM'nin düzenlediği 'Vefatının 150'inci yılında, Sultan Abdülmecid ve Dönemi sempozyumunu bir grup, öğlen saatlerinde protesto etti.

19.11.2011 14:34

Dolmabahçe Sarayı'nda TBMM'nin düzenlediği 'Vefatının 150'inci yılında, Sultan Abdülmecid ve Dönemi sempozyumunu bir grup, öğlen saatlerinde protesto etti. Dolmabahçe Meydanı'nda toplanan Türkiye Gençlik Birliği adlı topluluk, 'Yeni ortaçağa itaat etmeyeceğiz' diye pankart açtı. Bu sırada kaftan giyili bir aktivist temsili Abdülmecid oldu. Selam vererek protestocu topluluğun yanına gelen aktivist; "Ey, ey kullarım. Valla ben böyle bir şey görmedim. 150 yıldır ilk defa yüzüm güldü. Geldik buraya ve beni anıyorlar. Ya, ey kullarım. ya da bir zamanlar kulum olan sizler. Valla bu Tayyip'i alnından öpeceğim. Artık kullarım değilsiniz ama yakında olacaksınız. Öyle görünüyor. Ben size bir şey söylemek istiyorum. 88 yıl önce, bütün buralar, bu toprakların hepsi benim soyumun malıydı. Koskoca saltanatımın malıydı. Sonra onun ağabeyinin, onun torununun, onun oğlunun. Yok onu boğdurmuştuk. Sonra ne oldu. 90 yıl önce, Cumhuriyet'miş. Özgürlükmüş. ya kardeşim bu nedir? Bire melunlar, bire zındıklar. Bu Tayyip Erdoğan'ı alnından öpeceğim. Buraya bu memlekete saltanat gerek. Haşmet gerek. Şatafat gerek. Kulluk güzel bir şey. Bu haşmetli, bu kıymetli, bu şatafatlı sarayı benim kullarıma ben yaptırdım. Şimdi yeni kullar olarak bir sürü şey yapacaksınız. Güzelliğe baksana, yaptırdığım sarayda anıyor beni. Bu saray, 90 yıl önce Cumhuriyet'i kuran adam varya. Atatürk'müş adı. Burada ölmüş. Yani kesin ölmüştür, değil mi? Ben de buradayım. Peki ya o da buradaysa? diye sordu. Bu sırada topluluk 'Mustafa Kemal burada', 'Atatürk görev başında' diye slogan attı. Temsili Abdülmecid bir aktivistin verdiği Amerika biletini alarak uzaklaştı.

Daha sonra Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Başkanı Hüseyin Çobanoğlu tarafından okunan açıklamada;

"Cumhuriyet düşmanları, Atatürk'ün dünyaya gözlerini yumduğu Dolmabahçe'de toplanıyor. Cumhuriyet'in cenaze namazını kılanlar, doğaldır, Osmanlı'yı devlet katında anarlar. Muhteşem Osmanlı'ya dönüş görünümü altında, ortaçağa geri dönülmektedir. Osmanlı'yı yüceltenler, kulluk düzenini kuranlardır. Osmanlı'yı özleyenler, bilimi yok etmeye çalışanlardır. Halkı hurafelerle, karanlıkta boğanlardır. Yeni Ortaçağ'a itaat etmeyeceğiz" dedi. Topluluk, 'Atatürk gençliği görev başında', 'Ortaçağa geri dönmeyeceğiz', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attıktan sonra, dağıldı. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abdülmecid Konferansını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement