Aczmendilerin Ankara Çıkarması Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Aczmendilerin Ankara Çıkarması Sona Erdi

Aczmendilerin Ankara Çıkarması Sona Erdi

28 Şubat davasına müdahil olmak için Ankara'ya gelen Aczmendiler Hacı Bayram Camii'nden ayrıldı.28 Şubat davasına müdahil olmak için çeşitli illerden Ankara'ya gelen Acmendiler polisin adliyeye gitmelerine izin vermemeleri üzerine Hacı Bayram...

16.04.2012 19:01

28 Şubat davasına müdahil olmak için Ankara'ya gelen Aczmendiler Hacı Bayram Camii'nden ayrıldı.

28 Şubat davasına müdahil olmak için çeşitli illerden Ankara'ya gelen Acmendiler polisin adliyeye gitmelerine izin vermemeleri üzerine Hacı Bayram Camii'nde bekledi. Acmendilerin avukatı Bülent Demir, başsavcı ile görüşme taleplerin kabul olmadığını ifade ederek kanunsuz bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Demir, eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in tutuklandığı gün Ankara'da olmalarını ise 'tesadüf' olarak nitelendirdi.

İkindi namazını Hacı Bayram Camii'nde kılan Acmendiler adına bir açıklama yapan Acmendilerin lideri olarak bilinen Müslüm Gündüz, eski İçişleri Bakanlarından Oğuzhan Asiltürk'ün kendisinin 'astsubay' olduğunu söylemesine tepki göstererek, "Ben işçi emeklisiyim" dedi.

28 Şubat davasına müdahil olmaktan vazgeçtiğini söyleyen Gündüz, "Sarımsak soğan bir şey çıkmış, bırak gidelim sarımsak soğan ortaya çıksın" dedi.

Davadan ümidini kestiğini söyleyen Gündüz, polisin adaletin oluşmasına engel olduğunu savundu. Polisin iktidara rağmen iktidarı yıpratmaya çalıştığını öne süren Gündüz, "Dün Ergenekon vardı bugün Amerikon var" diye konuştu.

Dilekçeyi vermelerin ardından herkesin memleketlerine geri döneceklerini ancak buna izin verilmediğine dikkat çeken Gündüz, "Bizi camide esir aldılar" şeklinde tepki gösterdi.

Gündüz, daha sonra dağıtılan dilekçelerini yırtmalarını istedi. Hacı Bayram Camii avlusundaki Acmendiler ellerindeki dilekçeleri yırttı. Acmendiler daha sonra Ankara'dan ayrılmak üzere otobüslerine geçti. Müslüm Gündüz ise eşi ile birlikte bir otomobile binerek Hacı Bayram Camii'nden ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aczmendilerin Ankara Çıkarması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement